Παρασκευή, 2 Αυγ.
26oC Αθήνα

Η Αλγερινή intersex πυγμάχος προκάλεσε σάλο και στο ελληνικό twitter

Η Αλγερινή intersex πυγμάχος προκάλεσε σάλο και στο ελληνικό twitter
ΦΩΤΟ Reuters

Η intersex πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο, μετά τη νίκη της επί της Ιταλίδας Καρίνι στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και δεν… ξέφυγε ούτε από το ελληνικό Twitter (που πλέον λέγεται Χ).

Αποκλείοντας την Καρίνι με μία γροθιά σε μόλις 46 δευτερόλεπτα, η intersex πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, βρέθηκε ξανά στο “στόχαστρο” μίας μεγάλη μερίδας των χρηστών του twitter σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έγινε trend και στην Ελλάδα, με πλήθος από σχόλια εναντίον της ίδιας της αθλήτριας αλλά και γενικότερα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Οι διοργανωτές φαίνεται ότι επέτρεψαν στην Αλγερινή, αλλά και μία ακόμη intersex αθλήτρια να αγωνιστούν στο Παρίσι, παρότι είχαν αποκλειστεί σε προηγούμενες διοργανώσεις, με φήμες για ανδρικά χρωμοσώματα.

Η εικόνα της στον αγώνα με την Ιταλίδα αντίπαλό της όμως, ήταν αρκετή για να ξεσπάσει νέο σάλο, ενώ δεν έλειψαν και οι ομοφοβικές τοποθετήσεις. “Το λέγαμε και χθες. Ο Αλγερινός τελείωσε την Ιταλίδα φυσιολογικά γιατί είναι άντρας vs γυναίκα”, έγραψε ένας χρήστης στο twitter. “Έβαλαν έναν Αλγερινό γεννημένο άντρα να δείρει την Ιταλίδα! Τι ΝΤΡΟΠΉ; ΠΟΥ είναι τα δικαιώματα των βιολογικών γυναικών αθλητών που μια ζωή εξασκούνται για να συμμετάσχουν σε Ολυμπιακούς αγώνες κ κόβονται τα όνειρα τους;” πρόσθεσε ένας άλλος.

Ένα αντίστοιχο σχόλιο ανέφερε: “Σε τι κόσμο ζούμε; Ο άνδρας από την Αλγερία που δηλώνει – προσποιείται ότι είναι γυναίκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπαίνει στο ρινγκ του μποξ και ξυλοκοπάει μια Ιταλίδα… Όλα αυτά ενώ οι οπαδοί ζητωκραυγάζουν.. Επιστρέφουμε στις μέρες του Ρωμαϊκού Κολοσσιαίου..;”.

Πολλοί ήταν δε και οι επώνυμοι που σχολίασαν την Κελίφ, με τον παρουσιαστή Γρηγόρη Γκουντάρα να αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αυτή την Ολυμπιάδα θέλουμε ;;; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ… Η Ιταλίδα πυγμάχος, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα της με την τρανς αθλήτρια από την Αλγερία για να διαφυλάξει τη σωματική της ακεραιότητα… ΑΙΣΧΟΣ”.

Αντίστοιχη είναι όμως η εικόνα και στο παγκόσμιο twitter, με τις αντιδράσεις εναντίον της ΔΟΕ να αυξάνονται διαρκώς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις