Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Η Αρετή Αράβελα Σπυρίδου έγραψε ιστορία για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και αποθεώθηκε κατά τον τερματισμό

Η Αρετή Αράβελα Σπυρίδου έγραψε ιστορία για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και αποθεώθηκε κατά τον τερματισμό

Σε ηλικία μόλις 12 ετών, η Αρετή Αράβελα Σπυρίδου αγωνίστηκε στα 100μ ύπτιο της κατηγορίας S2 στο “Παρίσι 2024” κι έγινε η μικρότερη σε ηλικία Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Η Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου έζησε σήμερα (29.08.2024) μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ζωή της, καθώς σε ηλικία μόλις 12 ετών, αγωνίσθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, που διεξάγονται στο Παρίσι.

Η έφηβη Ελληνίδα κολυμβήτρια, συμμετείχε στην δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μέτρων ύπτιο S2 και τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση τρία λεπτά, 45 δευτερόλεπτα και 65 εκατοστά, ωστόσο αποκλείσθηκε από τον τελικό του αγωνίσματος.

Η Αρετή Αράβέλα Σπυρίδου απέκτησε έτσι το “παράσημο” της μικρότερης σε ηλικία ελληνικής συμμετοχής στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων!

Στην πρώτη της συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αρετή Σπυρίδου χειροκροτήθηκε από όλους τους θεατές που βρέθηκαν στην Ολυμπιακή εγκατάσταση.

Η Αρετή Σπυρίδου ζει στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στην ομάδα του Ηρόδικου και είναι πρωταθλήτρια στα 50 μέτρα ύπτιο στην κατηγορία S1.

Όπως η ίδια έχει δηλώσει, ο Αλεξανδρουπολίτης Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης υπήρξε η κύρια πηγή έμπνευσης για εκείνη, ωθώντας την να ασχοληθεί με το άθλημα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις