Site icon NewsIT

Η Άσλεϊ Μπάρτι κατέκτησε το Australian Open στις γυναίκες

29.01.2022 | 12:16
Η Άσλεϊ Μπάρτι κατέκτησε το Australian Open στις γυναίκες

Tennis - Australian Open - Women's Singles Final - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 29, 2022 Australia's Ashleigh Barty celebrates winning the final against Danielle Collins of the U.S. REUTERS/Loren Elliott

Η αχτύπητη Άσλεϊ Μπάρτι επικράτησε με 2-0 την Ντανιέλ Κόλινς στον τελικό και κατέκτησε το Australian Open στις γυναίκες χωρίς να χάσει σετ!

Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της μπροστά στο κοινό της στη Μελβούρνη κι έφτασε δίχως να ιδρώσει ιδιαίτερα στην κατάκτηση του τίτλου. 

Η Μπάρτι έγινε πρώτη Αυστραλή μετά την Κρις Ο’ Νιλ το 1978 που παίρνει τον τίτλο στη διοργάνωση κι έφτασε πλέον τα τρία Grand Slam τρόπαια (Roland Garros 2019, Wimbledon 2021). Το μόνο που της μένει είναι το US Open για φτάσει στο ιστορικό Career Grand Slam.

Όσον αφορά τον τελικό, η Μπάρτι πήρε άνετα το πρώτο σετ με 6-3, ωστόσο τα χρειάστηκε στο δεύτερο όταν είδε την Κόλινς να προηγείται με 1-5. Το No.1 του κόσμου, όχι μόνο δεν παράτησε το σετ, αλλά σόκαρε την Αμερικανίδα, Νο. 30 στον κόσμο με δύο μπρέικ.

Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου η Μπάρτι έδειξε την ανωτερότητα της κι έφτασε εύκολα στη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version