Site icon NewsIT

Η Ατλέτικο “έκλεισε” το…σπίτι της Τσέλσι – Μαδριλένικος τελικός στη Λισαβόνα

01.05.2014 | 07:02
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Η Ατλέτικο έστησε... πάρτι στην έδρα της Τσέλσι -παρόλο που βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Τόρες- και επικρατώντας με 3-1 της ομάδας του Μουρίνιο (0-0 το πρώτο ματς) πήρε τεράστια πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαδριλένικη... υπόθεση ο αγώνας της 24 Μαΐου στη Λισαβόνα, αφού η Ρεάλ βρίσκεται από την Τρίτη εκεί

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το ματς στο ξεκίνημα του πρώτο ημίχρονο ήταν “κλειστό”, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να μην αφήσουν κενούς χώρους, χωρίς όμως να έχουν αμυντικούς προσανατολισμούς. Η Ατλέτικο ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά και χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4′, σε μια φάση που είχε διπλό δοκάρι.

Η Τσέλσι κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση και να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή των Μαδριλένων, με τις προσπάθειες των Τόρες, Αζάρ και Ραμίρεζ. Οι “μπλε” είχαν πολύ καλή ευκαιρία στο 23′ με το ανάποδο ψαλιδάκι του Λουίζ να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ, αλλά κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στο 36′ με τον Τόρες να “πληγώνει” την αγαπημένη του ομάδα και να μην πανηγυρίζει.

Το 45λεπτο έκλεισε με ιδανικό τρόπο για τους “ροχιμπλάνκος”, αφού στο 44′ ο Άντριαν έκανε το 1-1, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Η Ατλέτικο μπήκε πολύ καλά και στην επανάληψη, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 47′ με τον Αρντά Τουράν (τεράστια επέμβαση του Σβάρτσερ), αλλά στο 54′ ο Τσέλσι έφτασε πολύ κοντά σε νέο γκολ, με τον Τέρι να πιάνει δυνατή κεφαλιά και τον Κουρτουά να διώχνει ενστικτωδώς.

Χωρίς να μπορεί πλέον να κάνει αλλιώς, ο Μουρίνιο πέρασε στο παιχνίδι τον Σαμουέλ Ετό στη θέση του Άσλεϊ Κόουλ (54′). Ο Καμερουνέζος στάθηκε… μοιραίος για την ομάδα του, αφού πέντε λεπτά αργότερα έκανε πέναλτι στον Ντιέγκο Κόστα, που έκανε το 2-1, πετυχαίνοντας το όγδοο τέρμα του σε οκτώ συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά την εξέλιξη αυτή, η Τσέλσι δεν το έβαλε κάτω, ανέβασε την πίεση της, ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρήσουν και στο 64′ είχε δοκάρι με τον Νταβίντ Λουίς. Η βραδιά όμως ήταν την Ατλέτικο, που στο 72′ “κλείδωσε” τη νίκη και την πρόκριση της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με το 3-1 από τον Αρντά Τουράν.

Η Τσέλσι παρέδωσε τα.. όπλα στη συνέχεια, αφού οι “ροχιμπλάνκος” όποτε ήθελαν έκαναν επίθεση, με τον κόσμο τους που βρέθηκε στις εξέδρες του “Στάμφορ Μπριτζ” να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Μουρίνιο! Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον δανεικό από την Τσέλσι, Κουρτουά, να λέει “όχι” σε τετ-α-τετ με τον Αζάρ!

ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ (54′ Ετο’ό), Νταβίντ Λουίζ, Ραμίρες, Ουίλιαν (77′ Σέρλε), Αθπιλικουέτα, Αζάρ, Τόρες (67′ Ντεμπά Μπα).
 
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο Μέντες, Μάριο Σουάρεθ, Κόκε, Αρντά Τουράν, Αντριάν Λόπεθ (66′ Ραούλ Γκαρθία), Ντιέγκο Κόστα.

Διέλυσε την Μπάγερν και πάει για το 10ο η Ρεάλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version