Αθλητικά

Η Δέσποινα Γεωργιάδου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας

Πρώτη θέση στο Κάιρο για την Ελληνίδα αθλήτρια

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κέρδισε 15-14 την Γαλλίδα Σάρα Νούτσα, στον τελικό της ξιφασκίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο Κάιρο, σε μια τεράστια διάκριση για την ίδια.

Ξεκινώντας από τον γύρο των «64», η Δέσποινα Γεωργιάδου κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου αντιμετώπισε τη Γαλλίδα Σάρα Νούτσα. Παρά το γεγονός ότι η αντίπαλός της είχε το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας στο 14-13, η Γεωργιάδου πραγματοποίησε μια εξαιρετική ανατροπή και πήρε τη νίκη με 15-14, στέφοντας τον εαυτό της παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Σάρα Νούτσα κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ το βάθρο της τρίτης θέσης μοιράστηκαν η Γιοάνα Ιλίεβα από τη Βουλγαρία και η Μισάκι Εμούρα από την Ιαπωνία.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και η Δώρα Γκουντούρα, η οποία κατέλαβε την 17η θέση. Στον πρώτο της αγώνα, επικράτησε της Ιταλίδας Αλέσια ντι Κάρλο με σκορ 15-9, ωστόσο στη συνέχεια ηττήθηκε με οριακό σκορ 15-14 από τη Γαλλίδα Φοστίν Κλαπιέρ, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας.

Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα