Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Η Ελλάδα για ένα χρόνο χωρίς “αθάνατο” στη ΔΟΕ!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η επιλογή του νέου μέλους της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα μετατέθηκε για το καλοκαίρι του 2017 με αποτέλεσμα η χώρα μας, για πρώτη φορά στην ιστορία, να μην έχει εκπρόσωπο στη ΔΟΕ.

 

Κανονικά, θα έπρεπε να έχουμε νέο «αθάνατο» στη σύνοδο της ΔΟΕ, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ομως, το νέο μέλος της Ελλάδας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιλεχθεί το καλοκαίρι του 2017, ενώ ο Τόμας Μπαχ, δεσμεύθηκε ότι τότε θα υπάρξει Ελληνας στη ΔΟΕ!

Μετά την αλλαγή του ορίου ηλικίας των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που κατέβηκε από τα 80 στα 70  ο όρος «αθάνατος» δεν συνοδεύει τα μέλη… Εξαίρεση, αποτελούν όσοι έγιναν μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής πριν από το 2000. Αυτοί συνεχίζουν μέχρι τα ογδόντα τους, όπως πρόσφατα συνέβη με τον Λάμπη Νικολάου που με το τέλος του 2015 αποχώρησε από τη θέση του και πλέον πρέπει να βρεθεί ο διάδοχος του.

Τώρα, για το νέο μέλος της Ελλάδας υποψήφιοι είναι οι Καπράλος, Κούβελος, Συναδινός και Αγγελούδης. Το γεγονός ότι είναι τέσσερις δεν άρεσε στον Πρόεδρο, Τόμας Μπάχ καθώς θεωρεί ότι είναι πολλές οι υποψηφιότητες, ενώ και η πριγκίπισσα Άννα της Αγγλίας, η οποία είναι Πρόεδρος στην επιτροπή ελέγχου υποψηφιοτήτων, έχει αντίστοιχη άποψη. Και οι τέσσερις Ελληνες υποψήφιοι της έστειλαν επιστολές στήριξης από διεθνείς και κρατικούς φορείς.

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος, Καπράλος, μία απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα και δημοσιεύματα. Ενα εξ’ αυτών ανέφερε ότι ο κ. Καπράλος στηρίχθηκε στις εκλογές του 2009 για την προεδρία, από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα δύο μεγάλα κόμματα εκείνη την εποχή στήριζαν την επανεκλογή του Μίνωα Κυριακού.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε