Τρίτη, 29 Οκτ.
18oC Αθήνα

Η Ελλάδα στον τελικό! Όταν ένας… Κολοσσός άφηνε “άγαλμα” τους Τσέχους (VIDEO)

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αυτές οι στιγμές δεν μπορούν να ξεχαστούν. Συγκίνηση, ανατριχίλα… τρέλα. Σαν σήμερα, πριν από 12 χρόνια, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πλησίαζε στο “θαύμα”, επικρατώντας στην παράταση της Τσεχίας με 1-0, με το “ασημένιο” γκολ του Τραϊανού Δέλλα και παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Euro 2004.

Μας είχε γίνει συνήθεια να σοκάρουμε την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα στο Euro 2004 και με το πέρας των αγώνων το κάναμε όλο και καλύτερα.

Έτσι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο… σκηνοθέτης είχε κέφια και έφτιαξε απίστευτο σενάριο, που μας “μούρλανε”. Η ομάδα του Ρεχάγκελ βρήκε μπροστά της τους Τσέχους των Νέτβεντ, Κόλερ, Ροσίτσκι, Μπάρος και Πομπόρσκι και τους έκανε να.. χορέψουν συρτάκι.

Η επιτυχία δεν ήρθε εύκολα. Η παίκτες της Γαλανόλευκης στριμώχτηκαν απίστευτα από το φαβορί -σε εκείνο το χρονικό σημείο- για την κούπα, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Φυσικά, στην επιτυχία βοήθησε και η αποχώρηση του Νέτβεντ, που αποχώρησε τραυματίας στο 40′.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση, εκεί όπου η Εθνική εκμεταλλεύτηκε τον κανονισμό του “ασημένιου” γκολ και έκανε τους Τσέχους να σωριαστούν στο γρασίδι. Ήταν το 106 της αναμέτρησης. Ο Τσιάρτας με κόρνερ βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Δέλλα και αυτός με κεφαλιά έστειλε την εθνική στον τελικό και εμάς -για ένα ακόμα παιχνίδι- στον ψυχίατρο.

Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέχρι την επόμενη και μας έβγαλε και πάλι στους δρόμους!

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς (71΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγοράκης, Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (91΄ Τσιάρτας), Καψής, Καραγκούνης, Κατσουράνης

Τσεχία (Κάρελ Μπρούκνερ): Τσεχ, Γκριγκέρα, Γκάλασεκ, Μπολφ, Γιανκουλόβσκι, Πομπόρσκι, Κόλερ, Ροσίτσκι, Νέντβεντ (39΄ Σμίτσερ), Μπάρος, Ουϊφαλούζι

Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε