Παρασκευή, 11 Οκτ.
29oC Αθήνα

«Η Ελλάδα ταπείνωσε την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ», γράφουν τα βρετανικά Μέσα για την Εθνική και ρίχνουν «βολές» στον Κάρσλεϊ

«Η Ελλάδα ταπείνωσε την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ», γράφουν τα βρετανικά Μέσα για την Εθνική και ρίχνουν «βολές» στον Κάρσλεϊ
ΦΩΤΟ Reuters

Η νίκη της Ελλάδας με 2-1 επί της Αγγλίας στην τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της League B του Nations League, έχει προκαλέσει αίσθηση σε όλη την Ευρώπη και έφερε αποθέωση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τα κορυφαία βρετανικά Μέσα.

Η Ελλάδα πανηγύρισε μία ιστορική νίκη μέσα στο Γουέμπλεϊ και προκάλεσε… τριγμούς στην Αγγλία, με τον υπηρεσιακό προπονητή, Λι Κάρσλεϊ να κινδυνεύει πια σοβαρά να χάσει τη θέση του στα “τρία λιοντάρια”.

Τα βρετανικά Μέσα άσκησαν “σκληρή κριτική” στο Κάρσλεϊ για την ήττα από την Ελλάδα, η οποία κέρδισε διθυράμβους από την πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας.

“Η ομάδα χάος του Κάρσλεϊ ταπεινώθηκε από την Ελλάδα”, γράφουν οι Times, ενώ ακόμη πιο δεικτικός είναι ο τίτλος της Telegraph, που αναφέρει: “Το τακτικό όνειρο του Κάρσλεϊ κατέληξε σε μία από τις πιο εξευτελιστικές νύχτες για την Αγγλία.

Ο Guardian αποθέωσε από την πλευρά του την Ελλάδα: “Τι εμφάνιση υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόραρε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έβαλε την μπάλα στα αγγλικά δίχτυα πέντε διαφορετικές φορές! Πήρε τη νίκη που η προσπάθειά της άξιζε και φτάνοντας σε αυτή, θυμήθηκε τον εκλιπόντα παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πιο γλυκόπικρη ένδοξη νίκη”.

Αντίστοιχα, το The Athletic σημείωσε ότι “γράφτηκε ιστορία στο Γουέμπλεϊ, αφού η Ελλάδα πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί της Αγγλίας”, ενώ το BBC Sport υποστήριξε στο Live του, ότι “οι Έλληνες παίκτες άφησαν την ψυχή τους στο γήπεδο” και πρόσθεσε τα εξής: “Αυτό ήταν ένα ξέσπασμα από τους παίκτες, για τον Τζορτζ Μπάλντοκ και την οικογένειά του. Πρόκειται για μια πολύ δεμένη ομάδα που είναι μαζί τουλάχιστον από το 2021. Είναι φίλοι, είναι αδέρφια και πριν το ματς δυσκολεύονταν να πιστέψουν τι έχει συμβεί με τον συμπαίκτη τους”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις