Τετάρτη, 9 Οκτ.
28oC Αθήνα

Η ΕΟΕ προτείνει τον Γιώργο Πομάσκι για το βραβείο IOC Coaches Lifetime Achievement

Η ΕΟΕ προτείνει τον Γιώργο Πομάσκι για το βραβείο IOC Coaches Lifetime Achievement
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση της αποφάσισε να προτείνει τον προπονητή Γιώργο Πομάσκι για το βραβείο της ΔΟΕ Coaches Lifetime Achievement.

Η πρόταση έγινε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη της Ολομέλειας στην τελευταία συνεδρίαση.

Ο Γιώργος Πομάσκι έχει καταφέρει να δημιουργήσει προπονητική φιλοσοφία και να διαμορφώσει μια ολόκληρη γενιά αθλητών, αλλά και προπονητών και με τους αθλητές και τις αθλήτριες του, με αποκορύφωμα τον Μίλτο Τεντόγλου, έχει προσφέρει σπουδαίες επιτυχίες στην Ελλάδα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Η επιλογή του προπονητή για το IOC Coaches Lifetime Achievement γίνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή γίνεται ύστερα από τις προτάσεις των Εθνικών Ολυμπιακών επιτροπών και επιβραβεύει τον προπονητή για όσα έχει πετύχει στη διάρκεια της καριέρας του.

Στην ίδια συνεδρίαση της Ολομέλειας, αποφασίστηκε η Ελληνική Ομοσπονδία τροχοσανίδας να έχει πλέον και δικαίωμα ψήφου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την αναγνώριση από την αντίστοιχη διεθνή Ομοσπονδία και την ένταξη του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Λος Αντζελες 2028.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις