Site icon NewsIT

Η FIFA εμπλέκει Πρίγκιπα Γουίλιαμ και Ντέιβιντ Κάμερον σε σκάνδαλο διεκδίκησης Μουντιάλ!

28.06.2017 | 23:15
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

- Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο Ντέιβιντ Κάμερον στήριξαν την προσπάθεια της Αγγλίας για να αναλάβει το Μουντιάλ του 2018 - Ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας εμπλέκονται σε έκθεση της FIFA για μεθόδευση ψήφων - Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξετάζει τη διαδικασία διεκδίκησης για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 - Γίνεται αναφορά ακόμα και για την Βασίλισσα Ελισάβετ, όταν κάποιος αξιωματούχος πρότεινε να χριστεί ιππότης με αντάλλαγμα μία ψήφο

Εμπλεκόμενοι σε ένα ποδοσφαιρικό σκάνδαλο, που αφορά την υποψηφιότητα της Αγγλίας για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2018 φέρονται να βρίσκονται ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, αλλά και ο Ντέβιντ Κάμερον.

Η FIFA εξετάζει τη διαδικασία διεκδίκησης των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 και στην έκθεση που εξέδωσε την Τρίτη (27/06) εμπλέκει τον Δούκα του Κέιμπριτζ και ο πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, που είχαν στηρίξει την προσπάθεια της χώρας τους.

Σε αυτή τη συνάντηση φέρεται πως συζητήθηκε το να υπάρξει συμφωνία για “ανταλλαγή” ψήφων

Η “έκθεση – Γκαρσία” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αναφέρει πως οι δύο τους μετείχαν το 2010 σε σύσκεψη σε δωμάτιο ξενοδοχείου (σ.σ. κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως έγινε στη σουίτα του Πρίγκιπα) με την πλευρά της Νοτίου Κορέας. Σε αυτή τη συνάντηση φέρεται πως συζητήθηκε το να υπάρξει συμφωνία για ανταλλαγή ψήφων, έτσι ώστε να υποστηριχτεί και η υποψηφιότητα της δεύτερης για το Μουντιάλ του 2022.

Τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό αναφέρουν πως ο Ντέιβιντ Κάμερον συνάντησε τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Μονγκ-Τσουνγκ Τζουν, πριν την ψηφοφορία του 2010, προκειμένου… οι μεν να στηρίξουν τους δε στις υποψηφιότητες τους (η Ν. Κορέα ήθελε το Μουντιάλ του 2022.)

“Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τζουν να ψηφίσει την υποψηφιότητα της Αγγλίας και ο κ. Τζουν απάντησε ότι θα το έκανε, αν ο κ. Τόμπσον ψήφισε για τη Ν. Κορέα”, αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Business Insider. Φυσικά, η ανταλλαγή ψήφων παραβιάζει τους κανονισμούς της FIFA, που ελέγχει την διαδικασία της ψηφοφορίας. Να αναφέρουμε πάντως πως ο Τζουν παραδέχθηκε ότι συνάντησε τον Κάμερον στη Σεούλ τον Νοέμβριο του 2010, αλλά αρνήθηκε την κατηγορία για ανταλλαγή ψήφων.

Στην αναφορά που γράφτηκε το 2014 από τον τότε επικεφαλής της επιτροπής ηθικής της Ομοσπονδίας, Μάικλ Γκαρσία- αναφέρεται πως προσεγγίστηκαν αξιωματούχοι της FIFA από την πλευρά των Άγγλων και γίνεται λόγος ακόμα στο όνομα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

“Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τζουν να ψηφίσει την υποψηφιότητα της Αγγλίας και ο κ. Τζουν απάντησε ότι θα το έκανε, αν ο κ. Τόμπσον ψήφισε για τη Ν. Κορέα”, αναφέρει η έκθεση

Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται πως ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής, Νίκολας Λέοζ, ζήτησε να χριστεί ιππότης, με αντάλλαγμα μία ψήφο. Το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε ποτέ, αλλά φαίνεται πως συζητήθηκε η περίπτωση να να δοθεί το όνομα του σε κάποιο τρόπαιο.

Όσον αφορά τη FIFA, αποφάσισε να βγάλει στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη έκθεση, μετά την διαρροή της σε γερμανική εφημερίδα. “Για λόγους διαφάνειας η FIFA χαιρετίζει το γεγονός πως η έκθεση βγήκε τελικά στη δημοσιότητα” αναφέρει η θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version