Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Καμίλα Βαλίεβα έμεινε εκτός μεταλλίων μετά από πτώση και πλάνταξε στο κλάμα

Η Καμίλα Βαλίεβα έμεινε εκτός μεταλλίων μετά από πτώση και πλάνταξε στο κλάμα
Reuters

Η Καμίλα Βαλίεβα δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως θα ήθελε το πρόγραμμα της στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου κι έμεινε εκτός μεταλλίων, ξεσπώντας σε κλάματα.

Η Άνα Σερμπάκοβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ, στο πλαίσιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η Ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2021, η οποία στις 28 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 18α γενέθλιά της, βαθμολογήθηκε σήμερα με 175.75 στο ελεύθερο πρόγραμμα και, σε συνδυασμό με το 80.20 στο σύντομο πρόγραμμα (15/2), συγκέντρωσε 255.95 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε μια άλλη Ρωσίδα, η Αλεξάντρα Τρούσοβα, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Καόρι Σακαμότο από την Ιαπωνία.

Η απονομή μεταλλίων στο ατομικό γυναικών θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Και αυτό γιατί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ανακοινώσει πως δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων στα αγωνίσματα, στα οποία η Καμίλα Βαλίεβα κατετάγη ή θα καταταγεί στην πρώτη τριάδα.

Η νεαρή αθλήτρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τον Δεκέμβριο, ωστόσο της επετράπη να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου, καθώς το CAS επιβεβαίωσε την άρση του προσωρινού αποκλεισμού της Ρωσίδας Ολυμπιονίκου. Η Βαλίεβα είχε βοηθήσει πριν λίγες ημέρες τη ρωσική ομάδα να κατακτήσει την πρώτη θέση στο ομαδικό.

Στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ όμως δεν τα κατάφερε, είχε πτώση και… άτσαλες στιγμές κατά την εκτέλεση του προγράμματος της κι έμεινε εκτός μεταλλίων. Αμέσως μετά, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της και δέχθηκε… λόγια παρηγοριάς από συναθλήτριες, αλλά και την προπονήτρια της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις