Site icon NewsIT

Η Μάντσεστερ Σίτι απολογείται για την υπόθεση των 115 παραβάσεων του Financial Fair Play

12.09.2024 | 14:33
Η Μάντσεστερ Σίτι απολογείται για την υπόθεση των 115 παραβάσεων του Financial Fair Play

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Ipswich Town - Etihad Stadium, Manchester, Britain - August 24, 2024 Manchester City manager Pep Guardiola reacts REUTERS/Phil Noble EDITORIAL USE ONLY. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR 'LIVE' SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 120 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. PLEASE CONTACT YOUR ACCOUNT REPRESENTATIVE FOR FURTHER DETAILS..

Την προσεχή Δευτέρα (16.09.2024) ξεκινά η κρίσιμη διαδικασία με την ακρόαση και την απολογία της Μάντσεστερ Σίτι, σχετικά με την υπόθεση παραβίασης 115 κανονισμών της αγγλικής λίγκας σχετικά με το Financial Fair Play.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, στη Μάντσεστερ Σίτι μπορούν να επιβληθούν ποινές όπως αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευσης μετεγγραφών. Δημοσιεύματα στην Αγγλία όμως έχουν κάνει λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, εάν τελικά αποδειχθεί ένοχη για τόσες πολλές παραβάσεις του Financial Fair Play από το 2009 και για εισροή χρημάτων στα ταμεία από τα “αφεντικά” της ομάδας, μέσα από σπόνσορες από τα Αραβικά Εμιράτα.

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να έχει εμφανίσει αυξημένα λογιστικά έσοδα μέσω της Etihad Airways, που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και το City Football Group.

Τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Premier League και η ομοσπονδία της χώρας προέρχονται από μια πενταετή έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2018 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.

Η απόφαση δεν αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, καθώς θα περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι αρνείται τις κατηγορίες και είναι έτοιμη να οδηγήσει την Premier League στα δικαστήρια, επιχειρώντας να προσβάλει νομικά τους οικονομικούς κανονισμούς της αγγλικής λίγκας, ενώ θα ζητήσει και αποζημίωση από τα αρμόδια όργανα.

Οι παράγοντες της Μάντσεστερ Σίτι θέλουν να βάλουν ένα τέλος στους κανονισμούς που αφορούν χορηγικές συμφωνίες με εταιρίες που είναι συνδεδεμένες με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίοι εισήχθησαν στο αγγλικό ποδόσφαιρο το 2021, όταν εξαγοράστηκε η Νιούκαστλ από επενδυτικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version