Site icon NewsIT
18:46 | 10.04.25

Η Μαρία Πρεβολαράκη στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πάλης

Η Μαρία Πρεβολαράκη

Η Μαρία Πρεβολαράκη στα αριστερά / REUTERS / Kim Kyung-Hoon

Newsit Newsroom

Νέα σπουδαία επιτυχία για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάλης, η οποία εξασφάλισε το ένατο μετάλλιο της σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Η Μαρία Πρεβολαράκη δεν σταματάει να γράφει ιστορία για την ελληνική πάλη. Η 33χρονη πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μπρατισλάβα και εξασφάλισε το ένατο μετάλλιο της καριέρας της στη διοργάνωση.

Η Μαρία Πρεβολαράκη θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά στην καριέρα της σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πάλης στην κατηγορία των 53κ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα δώσει μάχη για το χρυσό μετάλλιο την Παρασκευή (11/4/2025) κόντρα στη Ρουμάνα, Αντρέα Μπεατρίς Άνα, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Για να φτάσει ως τον τελικό, η Μαρία Πρεβολαράκη, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία της, στα προημιτελικά νίκησε τη Λευκορωσίδα, Βιγιαλέτα Ρεμπικάβα Σίρικ (Νο.10) με 5-0, ενώ στα ημιτελικά νίκησε την Τουρκάλα, Ζεϊνέπ Γιετγκίλ (Νο.2) με 12-4.

Η 33χρονη πρωταθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να φορέσει στο στήθος της το πρώτο χρυσό μετάλλιο, καθώς έχει στη συλλογή της το ασημένιο μετάλλιο από τις διοργανώσεις της Τιφλίδας το 2013, της Βάνταα της Φινλανδίας το 2014, της Βαρσοβίας το 2021 και της Βουδαπέστης το 2022.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version