Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων φέρνει… ντόμινο αναβολών! “Χάος” με Eurobasket και Προολυμπιακά

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων φέρνει… ντόμινο αναβολών! “Χάος” με Eurobasket και Προολυμπιακά

Πρόβλημα δημιουργείται σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως το Εurobasket του 2021, μετά την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι της επόμενης χρονιά, με αποτέλεσμα οι ομοσπονδίες να αναζητούν ημερομηνίες το 2022 για να διεξαχθούν. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΔΟΕ για μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο του 2021, ακολούθησε η FIBA, η οποία ανακοίνωσε πως αναζητά πλέον ημερομηνίες για να οριστούν τα Προολυμπιακά Τουρνουά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να αναβληθεί το Eurobasket του 2021.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίσημο! Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες για το 2021

“θα συνεχίσoυμε να δουλεύουμε σε πλήρη συνεργασία με την ΔΟΕΑ για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις αναφορικά με τον προγραμματισμό των έξι τουρνουά που εκκρεμούν (δύο για το 3on3 και τέσσερις για το μπάσκετ ανδρών)” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της FIBA, στην οποία ξεκαθαρίστηκε φυσικά ότι όσες ομάδες έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διατηρούν το εισιτήριο.

Μεγάλο πρόβλημα πάντως αναμένεται να υπάρξει με το Eurobasket, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο του 2021, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή, οπότε το πρόγραμμα “βαραίνει” πολύ. Δεδομένου ότι το 2022 είναι μία… κενή χρονιά από διεθνείς διοργανώσεις πάντως, σημαίνει πως θα μπορούσε να μεταφερθεί τότε.

Ίδιο πρόβλημα με το μπάσκετ πάντως αντιμετωπίζουν και στον υγρό στίβο, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 16 Ιουλίου – 1η Αυγούστου 2021, κάτι που πλέον είναι αδύνατον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου θα συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (διοργανωτές, αθλητές, προπονητές, εθνικές ομοσπονδίες, τηλεοπτικά δίκτυα και χορηγούς), ώστε να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τη διοργάνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις