Παρασκευή, 27 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ στους οπαδούς της: Μη φορέσετε φανέλες Αρη

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ στους οπαδούς της: Μη φορέσετε φανέλες Αρη

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ με ανακοίνωσή της εξηγεί γιατί επέλεξε το “Κλεάνθης Βικελίδης” για να προπονηθεί πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ, στο Europa League. Παράλληλα, κάνει αναφορά στη σύνδεση που έχει γίνει με τον Άρη

Ο γερμανικός σύλλογος στην ανακοίνωσή του ενημερώνει τους οπαδους τους τι θα ισχύσει στο παιχνίδι της Τούμπας, καθώς στη Θύρα 8 θα απαγορευτεί η είσοδος Ελλήνων.
 

Η ανακοίνωση της Μπορούσια

Για το παρασκήνιο και τη σχέση με τον Άρη
“Μερικά γκρουπ οπαδών της Μπορούσια έχουν εδώ και μερικά χρόνια σχέσεις με οπαδούς του Άρη Θεσσαλονίκης, ο οποίος φορά επίσης κιτρινόμαυρα και είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν φιλοξενούμενοι οπαδοί γιατί συχνά γίνονται επεισόδια.
Ο Άρης έχει κατρακυλήσει στην Γ’ Εθνική λόγω της πτώχευσής του, και εδώ και κάποιο καιρό δεν παίζει πια εναντίον του ΠΑΟΚ. Πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, βλέπουν τους δικούς μας οπαδούς, σας “αδερφούς” του Άρη, έστω κι αν στο Ντόρτμουντ μόνο μερικές εκατοντάδες οπαδοί μας έχουν επαφή με τους οπαδούς του Άρη. Υπάρχει φόβος ότι αυτή η κόντρα θα μεταφερθεί στους δικούς μας οπαδούς.
 

Για την προπόνηση στο “Βικελίδης”:
Το ότι η ομάδα μας πιθανότατα θα κάνει μία προπόνηση στο γήπεδο του Άρη, έχει εκληφθεί από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σαν σημάδι αδερφοποίησης της Μπορούσια και του Άρη. Αυτό δεν ισχύει. Απλά, σε όλη τη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιο άλλο κατάλληλο γήπεδο. Έναν χώρος προπόνησης, σε καλή κατάσταση, στον οποίο δεν μπορεί κανείς να έχει οπτική επαφή από έξω, βρήκαμε μόνο εδώ”.

 

Οι επιπλέον συστάσεις της στους οπαδούς της…
 

“Χώρος συνάντησης θα είναι ο Λευκός Πύργος. Όλοι οι οπαδοί της Ντόρτμουντ θα πρέπει να έχουν μπει στο γήπεδο ως τις 20.30, αλλιώς η αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Οι πόρτες του σταδίου θα ανοίξουν στις 19.00.
Έλληνες πολίτες με ελληνικό διαβατήριο, δεν έχουν δικαίωμα να μπουν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και θα υπάρχει έλεγχος ταυτοτήτων στην είσοδο.
Απαγορεύονται σημαίες, μπλουζάκια, κασκόλ κ.λπ. του Άρη Θεσσαλονίκης. Αυτά θα κρατούνται από τους σεκιούριτι, θα τοποθετούνται σε έναν αποθηκευτικό ρόλο και θα επιστραφούν μετά το παιχνίδι.
Απαγορεύονται μεγάφωνα και κοντάρια σημαιών”.

Η Ντόρτμουντ επεσήμανε στους οπαδούς της ότι η μεταφορά τους από από τον Λευκό Πύργο στην Τούμπα θα διαρκέσει ώρα, καθώς τα λεωφορεία θα αναχωρούν ένα – ένα και ότι στη διπλανή κερκίδα θα βρίσκονται ως συνήθως παιδιά με τις οικογένειές τους. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

 

Ο ΠΑΟΚ περιμένει νίκη πάνω από 34 χρόνια
 

Σε αφιέρωμα στην ιστοσελίδα των Βεστφαλών γίνεται λόγος για την κακή παράδοση του “Δικέφαλου” κόντρα σε γερμανικές ομάδες: “Ο ΠΑΟΚ περιμένει μια νίκη απέναντι σε γερμανική ομάδα πάνω από 34 χρόνια. Εχει αντιμετωπίσει επτά φορές ομάδες από τη Γερμανία και δεν έχει καλό ρεκόρ: μια νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός του, ενώ στη Θεσσαλονίκη μετρά μια νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Η μοναδική του επιτυχία ήταν το 2-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων το 1981. Πλέον μετρά πέντε ματς χωρίς νίκη απέναντι σε γερμανικές ομάδες, με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η Ντόρτμουντ έχει αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα μόνο μια φορά, στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2011/12, όταν είχε χάσει 3-1 στην Αθήνα από τον Ολυμπιακό και επικράτησε 1-0 στη Γερμανία”.

Φυσικά αναφέρονται και στην παρουσία του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, στο ρόστερ της Μπορούσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε