Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Χωριό λίγες ώρες πριν την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Χωριό λίγες ώρες πριν την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Reuters

Ο Τόμας Μπαχ ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους, που μετέφεραν την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Χωριό που βρίσκεται στο Παρίσι, λίγες ώρες πριν την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η Ολυμπιακή Φλόγα διανύει τα τελευταία της λίγα χιλιόμετρα, πριν… επιστρέψει στις όχθες του Σηκουάνα για την Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ξεκινώντας το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου και φτάνοντας με το τρικάταρτο ιστορικό ιστιοφόρο «Belem» στη Μασσαλία στις 8 Μαίου, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τη διαδρομή της σε όλη τη Γαλλία και τα υπερπόντια εδάφη της, “περιπλανήθηκε” στους δρόμους του Σεν Ντενί (Saint-Denis), πέρασε από τη Βασιλική του Άγιου Διονύσιου (στο Σεν Ντενί) και τη συνοικία Πλεγιέ (Pleyel) και έφτασε στην “καρδιά” του Ολυμπιακού Χωριού.

Ανάμεσα στους διάσημους λαμπαδηδρόμους της τελευταίας ημέρας και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στην “έδρα” των αθλητών.

Μετά το Ολυμπιακό χωριό, θα κατευθυνθεί στο Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις καλλιτεχνικής κολύμβησης, καταδύσεων και υδατοσφαίρισης. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο “Stade de France” όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες στίβου και όπου διεξάγονται αυτή τη στιγμή οι αγώνες ράγκμπι 7.

Το μεσημέρι, η Φλόγα θα “κατέβει” το κανάλι του Σεν Ντενί, περνώντας από τις αποβάθρες Φρανσουά Μιτεράν (François Mitterrand), Λεόν Γκαμπετά (Gambetta) και Αλιέ (Allier), στο Πάρκο Λα Βιλέτ (Parc de la Villette) όπου θα πρέπει να φτάσει γύρω στη 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια θα πάρει το κανάλι Ουρκ (Ourcq) , θα ακολουθήσει εκείνο του Σεν Μαρτίν (Saint-Martin), μέχρι το 10ο διαμέρισμα του Παρισιού. Αργότερα θα επιστρέψει στις όχθες του Σηκουάνα για την τελετή έναρξης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις