Δευτέρα, 8 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η Ουντινέζε ανέβαλε τη φιέστα της Γιουβέντους κι έκανε άλμα σωτηρίας

Η Ουντινέζε ανέβαλε τη φιέστα της Γιουβέντους κι έκανε άλμα σωτηρίας
ΦΩΤΟ Reuters

Μεγάλη ανατροπή έκανε η Ουντινέζε που επικράτησε με 2-1 της Γιουβέντους για την 35η αγωνιστική της Serie A, και καθυστέρησε έτσι τη φιέστα κατάκτηση του τίτλου για την “βέκια σινιόρα”, ενώ παράλληλα η ίδια απομακρύνθηκε 7 πόντους από την ζώνη του υποβιβασμού.

Για ένα ημίχρονο η Γιουβέντους κρατούσε αυτό που ήθελε (προβάδισμα 1-0) στο «Φρίουλι» κόντρα στην Ουντινέζε κι ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει (και μαθηματικά) το 9ο συνεχόμενο σκουντέτο της.

Τα παιχνίδια ωστόσο, διαρκούν δύο ημίχρονα και η ομάδα του Ούντινε φρόντισε να «χαλάσει» τη γιορτή της «Μεγάλης Κυρίας», με μία εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Νεστορόφσκι με κεφαλιά στο 52′ και ο Φοφανά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έφεραν τα… πάνω κάτω στο ματς και το γκολ του Ντε Λιχτ από το 42′, δεν αποδείχθηκε εντέλει αρκετό για τη «Γιούβε».

Η Γιουβέντους, ούσα στο +6 από τη δεύτερη Αταλάντα, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Serie A, θα χρειαστεί πλέον έναν βαθμό στον αγώνα της Κυριακής (26/07) με τη Σαμπντόρια, για να «σφραγίσει» (και) τον εφετινό τίτλο στην Ιταλία, ενώ οι η Ουντινέζε από την πλευρά της ανέβηκε στους 39 πόντους και χρειάζεται μόλις μία νίκη για να “σφραγίσει” και μαθηματικά την παραμονή της στην Serie A.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις