Τετάρτη, 11 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Η Παραγουάη «σόκαρε» την Βραζιλία και την κράτησε σε δύσκολη θέση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026

Η Παραγουάη «σόκαρε» την Βραζιλία και την κράτησε σε δύσκολη θέση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026
Reuters

Ένα απίθανο γκολ του Ντιέγκο Γκόμεζ ήταν αρκετό στην Παραγουάη για να “σοκάρει” την Βραζιλία και να πάρει τη νίκη με 1-0 εντός έδρας, σε ματς για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2026.

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά ότι δυσκολεύεται να βρει τα “πατήματά” της, η εθνική Βραζιλίας γνώρισε ακόμη μία ήττα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, με «δράστη» αυτήν την φορά την Παραγουάη, που επικράτησε με 1-0 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην Ασουνσιόν.

Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα της «σελεσάο» και ήλθε μόλις λίγες ώρες μετά την δήλωση του ομοσπονδιακού προπονητή, Ντοριβάλ Τζούνιορ, σύμφωνα με τον οποίο, η Βραζιλία θα βρεθεί στον τελικό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στον εναιίο όμιλο της Νότιας Αμερικής, οι Βραζιλιάνοι έχουν χάσει τους μισούς αγώνες τους σε αυτά τα προκριματικά.

Οι πρώτες τρεις ήττες ήταν απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και συγκεκριμένα την Ουρουγουάη (0-2), την Κολομβία (1-2) και την Αργεντινή (0-1). Όμως στην Ασουνσιόν, η Βραζιλία ηττήθηκε από μια ομάδα που είχε πετύχει μόλις ένα γκολ στις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Ο Αργεντινός προπονητής της Παραγουάης, Γκουστάβο Αλφάρο, παρέταξε μία ιδιαίτερα «βραζιλιάνικη» ομάδα, με πέντε βασικούς να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Και παρά το γεγονός ότι διέθετε την επιθετική τριπλέτα της Ρεάλ Μαδρίτης, οι Βινίσιους και ο Ροντρίγκο δεν μπόρεσαν να κάνουν την διαφορά, όπως και ο Έντρικ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε ο 21χρονος, Ντιέγκο Γκόμες στο 20ο λεπτό.

Νωρίτερα, η Αργεντινή ηττήθηκε στην Κολομβία με 2-1, αλλά παρέμεινε επικεφαλής στην βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Μοσκέρα (25`) και Ροντρίγκες (60` πέναλτι), ενώ για την «αλμπισελέστε», που παρατάχθηκε για ακόμη μία φορά χωρίς τον τραυματία, Λιονέλ Μέσι, ισοφάρισε προσωρινά ο Γκονζάλες στο 48ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα

8η αγωνιστική

Κολομβία-Αργεντινή 2-1

Ισημερινός-Περού 1-0

Χιλή-Βολοβία 1-2

Βενεζουέλα-Ουρουγουάη 0-0

Παραγουάη-Βραζιλία 1-0

Η βαθμολογία των προκριματικών του Μουντιάλ στη Λατινική Αμερική

Αργεντινή 18 (12-4)

Κολομβία 16 (9-5)

Ουρουγουάη 15 (13-5)

Εκουαδόρ 11 (6-4)

Βραζιλία 10 (9-8)

Βενεζουέλα 10 (6-7)

Παραγουάη 9 (2-3)

Βολιβία 9 (10-15)

Χιλή 5 (4-12)

Περού 3 (2-10)

Οι έξι πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στο Μουντιάλ

Η έβδομη ομάδα θα δώσει προκριματικά

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις