Αθλητικά

Η Βαλεντίνα Πετρίγιο έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Βαλεντίνα Πετρίγιο έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η 51χρονη Ιταλίδα έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα αθλήτρια που συμμετέχει ποτέ στη διοργάνωση.

Η Βαλεντίνα Πετρίγιο μπορεί να έμεινε εκτός τελικού στα 400 μέτρα της κατηγορίας T12 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο η παρουσία της ίδιας είναι ιστορική. Και αυτό διότι στα 51 της χρόνια η ίδια κατάφερε να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ σπρίντερ που βρίσκεται σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Πετρίγιο πήρε μέρος στην κατηγορία T12 για αθλητές με προβλήματα όρασης, χωρίς να καταφέρει να περάσει στον μεγάλο τελικό.

Για την ιστορία η Πετρίγιο υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου το 2019 μετά από μια επιτυχημένη καριέρα ως άνδρας παρα-αθλητής. Από παιδί εμφάνισε τη νόσο Stargardt, μια εκφυλιστική πάθηση των ματιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα