Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Ίγκα Σφιόντεκ – Μαρία Σάκκαρη 2-0: «Λύγισε» εύκολα στα ημιτελικά του Κατάρ

Ίγκα Σφιόντεκ – Μαρία Σάκκαρη 2-0: «Λύγισε» εύκολα στα ημιτελικά του Κατάρ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε και στα δύο σετ κόντρα στην Ίγκα Σφιόντεκ, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τις αντεπιθέσεις της αντιπάλου της και ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-3), γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Qatar Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα απαντήσεις στο ανέβασμα της Πολωνής στο φιλέ, αλλά και στο άνοιγμα του κορτ, με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα τελικά το ματς.

Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη της Σφιόντεκ κόντρα στην Σάκκαρη και έφερε… δάκρυα στα μάτια της 21χρονης τενίστριας, No8 του κόσμου, μετά το τέλος του αγώνα.

Το παιχνίδι

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και παρότι έχασε δύο μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς της Σφιόντεκ στο τρίτο γκέιμ, για να προηγηθεί με 3-1 στο πρώτο σετ. Η Πολωνή απάντησε όμως με δικό της μπρέικ στο 6ο γκέιμ και βρήκε ένα δεύτερο στο πιο κρίσιμο σημείο, για να κάνει το 6-4 και να προηγηθεί με 1-0 στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σετ, η κορυφαία Ελληνίδα έκανε πάλι πρώτη μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0, για να ακολουθήσει ένα “τρελό” σερί με τρία συνεχόμενα μπρέικ, που έφεραν το ματς στο 3-3 και την Πολωνή σε θέση να προηγηθεί με 4-3 στο ματς.

Η Σφιόντεκ βρήκε όμως, μπρέικ πόιντ και στο 8ο σετ, για να κάνει το μπρέικ και να πάρει τις μπάλες για να σερβίρει για το ματς. Η Σάκκαρη είχε τρομερή ευκαιρία για ένα τριπλό μπρέικ πόιντ στο κρίσιμο γκέιμ, αλλά ένα απίθανο αβίαστο λάθος της, “έσωσε” την Πολωνή και της επέτρεψε να κλείσει το σετ με 6-3 και να πάρει τη νίκη με 2-0 στην αναμέτρηση.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε έτσι να εξασφαλίσει την πρόκρισή της σε ένα δεύτερο συνεχόμενο τελικό μεγάλου τουρνουά, αλλά αποχωρεί από την Ντόχα με μία ακόμη αξιοσημείωτη πορεία και σημαντικούς βαθμούς.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις