Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ηλίας Ηλιάδης: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η διοργάνωση των θεών»

Ηλίας Ηλιάδης: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η διοργάνωση των θεών»
Eurokinissi

Ο Έλληνας ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης, υποκλίνεται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για το… δέος που προκαλεί η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε ο Ηλίας Ηλιάδης, χαρακτηρίζοντας το “κορυφαίο” αθλητικό “ραντεβού” ως “διοργάνωση των θεών”.

Ο θρύλος του παγκοσμίου τζούντο και ο μικρότερος σε ηλικία χρυσός Ολυμπιονίκης -στην Ιστορία του αθλήματος- («Αθήνα 2004») εμφανίζεται σε video που φιλοξενείται τόσο στα social media της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τζούντο, όσο και στης ΕΟΕ, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

“Όχι, το να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής είναι κάτι διαφορετικό. Εγώ λέω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η διοργάνωση των θεών. Δεν είναι μόνο μυθολογία. Αυτό πιστεύω. Το να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής, θα είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτό είναι απλά, τζούντο. Αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες πηγαίνεις να παλέψεις για τους θεούς. Για τη χώρα σου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EUROPEAN JUDO UNION (@europeanjudo)

Ίσως να κάνω λάθος, αλλά για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι Αγώνες των θεών. Όποιος “πολεμάει” εκεί μπορεί να γίνει πρωταθλητής. Όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Όποιος είναι δυνατός νοητικά, μπορεί να γίνει πρωταθλητής” ανέφερε χαρακτηριστικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 και χάλκινος το 2012.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις