Κυριακή, 11 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ιμάν Κελίφ: Η χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας υποβάλλει καταγγελία για διαδικτυακή παρενόχληση

Ιμάν Κελίφ: Η χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας υποβάλλει καταγγελία για διαδικτυακή παρενόχληση
REUTERS

Η «χρυσή» Ιμάνι Κελίφ που έλαβε το πρώτο μετάλλιό της στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, υπέβαλε καταγγελία για διαδικτυακή παρενόχληση.

Η διεμφυλική πυγμάχος από την Αλγερία που έπεσε θύμα bullying για το φύλο της, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/8) ο δικηγόρος της Ναμπίλ Μπουντί, αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία για ιντερνετική παρενόχληση. Η Ιμάν Κελίφ δέχτηκε αρνητική κριτική μετά από έναν αγώνα πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν η Ιταλίδα αντίπαλός της αποσύρθηκε οικειοθελώς στα 46 δευτερόλεπτα.

«Έχοντας μόλις κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ αποφάσισε να οδηγήσει έναν νέο αγώνα: αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής», γράφει ο δικηγόρος της.

Και προσθέτει: «έκανε καταγγελία για πράξεις επιδεινούμενης κυβερνοπαρενόχλησης, στην εισαγγελία του Παρισιού στον τομέα καταπολέμησης του διαδικτυακού μίσους».

Η Κελίφ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, και η πυγμάχος της Ταϊβάν, Λιν Γιου-τινγκ, έχουν βρεθεί στο προσκήνιο ως μέρος μιας διαμάχης φύλου στο Παρίσι που έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα και έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στα social media.

Με ομόφωνη απόφαση, είναι η πρώτη Αλγερινή που κέρδισε Ολυμπιακό τίτλο πυγμαχίας και η πρώτη πυγμάχος από τη χώρα της που διεκδίκησε το χρυσό μετά την Χοσίν Σολτάνι στην Ατλάντα το 1996. Η γυναικεία πυγμαχία είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Λονδίνο το 2012.

Απαντώντας στη διαμάχη γύρω από αυτήν, η Κελίφ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις