Site icon NewsIT

ΗΠΑ – Πορτογαλία 2-2: Χτύπημα στο 95’ και δικαίωμα στην ελπίδα (VIDEO)

23.06.2014 | 07:39
ΗΠΑ – Πορτογαλία 2-2: Χτύπημα στο 95’ και δικαίωμα στην ελπίδα (VIDEO)

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας έμεινε η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο (σ.σ. έβγαλε σέντρα ακριβείας για το γκολ του Βαρέλα) μετά το 2-2 κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ίβηρες δεν θα μπορούσαν να έχουν φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα. Μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα στην Αρένα Αμαζόνια του Μανάους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου, ο Νάνι βρέθηκε μόνος κι αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Χάουαρντ και δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Ο Κριστιάνο και η παρέα του δεν έδειχναν να μπορούν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Και παρόλο που το ημίχρονο έκλεισε με τους Πορτογάλους να έχουν προβάδισμα, φαινόταν ότι οι παίκτες του Κλίνσμαν ήταν θέμα χρόνου να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η ανατροπή ξεκίνησε από το 64’ όταν ο Τζόουνς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Οι ΗΠΑ είχαν τον έλεγχο αλλά χρειάστηκε το… στομάχι του Ντέμπσεϊ στο 81’ για να δώσει προβάδισμα στους Αμερικάνους. Το 2-1 έδινε στις ΗΠΑ την πρόκριση. Το εισιτήριο για τους 16 του Μουντιάλ ήταν στα χέρια των παικτών του Γιούνκερ μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσων.

Τότε μίλησαν ο Ρονάλντο και ο Βαρέλα. Ο πρώτος ως δημιουργός αφού έβγαλε μια καταπληκτική σέντρα για τον συμπαίκτη του. Η μπάλα πήγε… συστημένη στο κεφάλι του άσου των Πορτογάλων κι εκείνος με κεφαλιά άφησε… σέκους τους Αμερικάνους, κάνοντας το 2-2 στο 95’!

Με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, η Πορτογαλία κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση αλλά πλέον το ματς με την Γκάνα γίνεται τελικός. Για να περάσουν οι Ίβηρες θέλουν νίκη με πολλά γκολ επί των Αφρικανών και νίκη της Γερμανίας επί των ΗΠΑ (οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες με 4 βαθμούς).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουντιάλ 2014: Αλγερία τεσσάρων αστέρων!

Ώθηση από Μιραλάς – Προβλημάτισε αλλά προκρίθηκε το Βέλγιο (VIDEO)

Εθνική ομάδα: “Η Ελλάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα ματς”

Έχασε την μάχη ο μπασκετμπολίστας Στέργιος Παπαδόπουλος!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version