Τετάρτη, 11 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Η Εθνική ποδοσφαίρου έκανε το 2/2 στο Nations League

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-2: Η Εθνική ποδοσφαίρου έκανε το 2/2 στο Nations League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας έκανε εξαιρετικό ματς στην έδρα της Ιρλανδίας για τη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της League B του Nations League, πανηγυρίζοντας τη νίκη με 2-0.

Με δύο γκολάρες από τους Ιωαννίδη και Τζόλη, η Εθνική ποδοσφαίρου της Ελλάδας, πέρασε άνετα με το διπλό από την Ιρλανδία και έβαλε τις βάσεις για να “παλέψει” για την πρώτη θέση του ομίλου στο Nations League. Η άμυνα της “γαλανόλευκης” κράτησε μακριά της τους Ιρλανδούς σε όλο το παιχνίδι και οι δύο φοβερές προσπάθειες των επιθετικών της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, οδήγησαν σε μία “καθαρή” επικράτηση κόντρα στους Ιρλανδούς.

Το παιχνίδι 

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό στην αρχή του αγώνα, με τις πολλές διακοπές και τα φάουλ να “κυριαρχούν” στα πρώτα λεπτά. Η Ελλάδα είχε πάντως δύο καλές στιγμές με Κουλιεράκη και Μπακασέτα, ενώ η Ιρλανδία “απάντησε” με ένα πλασέ του Μπράουν από κοντά, που δεν “απείλησε” ουσιαστικά τον Βλαχοδήμο.

Οι Ιρλανδοί βρήκαν στη συνέχεια ένα γκολ με τον Ογκμπένε να έχει ένα τρομερό σουτ στα δίχτυα της Εθνικής μας Ομάδας, αλλά ο βοηθός διαιτητή σήκωσε αμέσως τη σημαία του και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, για οφσάιντ του σκόρερ στην αρχή της φάσης, το οποίο επιβεβαίωσε και το VAR.

Οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με άστοχο πλασέ του Μπράουν στην αντεπίθεση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η Ελλάδα κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της φάση. Ο Ιωαννίδης πήρε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή στο 50′ και με τρομερό πλασέ με το αριστερό, άφησε… άγαλμα τον τερματοφύλακα της Ιρλανδίας, για το 1-0 της “γαλανόλευκης” στο ματς.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε ψυχολογία από το γκολ και ήλεγξε στη συνέχεια το παιχνίδι, κρατώντας τους Ιρλανδούς μακριά από την περιοχή της. Η ίδια έψαχνε μάλιστα ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Τζόλη και μία ακόμη με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Το ματς “κλείδωσε” τελικά για την Ελλάδα στο 88ο λεπτό, με τον Τζόλη να κάνει αυτή τη φορά μία πανέμορφη ντρίμπλα για να ξεμαρκαριστεί στην περιοχή και να πλασάρει ιδανικά με το αριστερό, για το 2-0 της Εθνικής μας στο ματς. Αυτό ήταν έτσι και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, με τη “γαλανόλευκη” να πετυχαίνει το 2/2 στο ξεκίνημα της νέας σεζόν του Nations League.

Οι συνθέσεις στο Ιρλανδία – Ελλάδα

Ιρλανδία (Χ. Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’Σέι, Ομομπαμιντέλε (74’ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84’ Ρόμπινσον), Σμόλμποουν, Μόλαμπι (63’ Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74’ ΜακΑτίρ), Σμόντις (84’ Άιντα) Στον πάγκο: Ο’Λίρι, Τράβερς, Ο’Ντάουντα, Ο’Μπράιαν, Εμποσέλε, Σκέιλς, Πάροτ

Ελλάδα (Ι. Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης (89’ Ντόη), Μπουχαλάκης (67’ Ζαφείρης), Χατζηγιοβάνης (67’ Μασούρας), Μπακασέτας, Τζόλης (89’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (88’ Παυλίδης)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις