Τρίτη, 10 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ιρλανδία – Ελλάδα: Στο Δουβλίνο για τη δεύτερη νίκη στο Nations League

Ιρλανδία – Ελλάδα: Στο Δουβλίνο για τη δεύτερη νίκη στο Nations League
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (10/9, 21:45, Alpha, Novasports Prime, LIVE από το newsit.gr) την Ιρλανδία στο Δουβλίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας θα επισκεφτεί και πάλι το Δουβλίνο, έντεκα μήνες μετά την τελευταία συνάντηση της με την Ιρλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League με άνετη νίκη επί της δυνατής Φινλανδίας (3-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αν περάσει και από το Δουβλίνο μπαίνει σε τροχιά διεκδίκησης της πρώτης θέσης του ομίλου μαζί με την Αγγλία, που είναι το απόλυτο φαβορί του γκρουπ.

Ο Σέρβος ομοσπονδιακός τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει την Εθνική Ελλάδας με μία-δύο αλλαγές συγκριτικά με την αρχική ενδεκάδα απέναντι στη Φινλανδία. Ο Χατζηγιοβάννης δεν δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του να ξεκινήσει βασικός κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος ανέβασε επίπεδο τη γαλανόλευκη.

Από εκεί και ύστερα, ίσως παιχθεί άλλη μια θέση στη μεσαία γραμμή με αντικατάσταση ενός από τους Μάνταλο ή Μπουχαλάκη, με Ζαφείρη και Σιώπη να τη διεκδικούν.

Από την πλευρά του, ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον, στην εντός έδρας ήττα (0-2) από την Αγγλία έπαιξε με τους: Κέλεχερ, Ντόχερτι (57΄ Νάιτ), Κόλμαν (57΄ Ο΄Μπράιεν), Κόλινς, Ο΄Σι, Μπρέιντι (82΄ Φέργκιουσον), Μόλουμπι, Σμόλμπον (75΄ Μπράουνι), Σμόντικς, Ογκμπένε, Ίντα (75΄ ΜακΑτίρ).

Στον τελευταίο αγώνα με τους Ιρλανδούς, στις 13 Οκτωβρίου 2023, η Ελλάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην πρωτεύουσα Δουβλίνο και με τα γκολ των Γιακουμάκη, Μασούρα έφυγε με τη νίκη (2-0), ενώ στο πρώτο παιχνίδι η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 2-1 στην OPAP Arena.

Να σημειωθεί ότι οι δύο περσινές αναμετρήσεις με την Ιρλανδία είναι οι μοναδικές σε επίσημες διοργανώσεις, ενώ ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν και τρία φιλικά. Συνολικά, η Εθνική παραμένει αήττητη απέναντι στους Ιρλανδούς καθώς μετρά τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός έδρας έχει τρεις νίκες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Aviva Stadium του Δουβλίνου.

Την αναμέτρηση θα διεθύνει ο Νορβηγός διαιτητής Έσπεν Έσκας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις