Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ισοπεδωτική Γερμανία! Ο Μίλερ… διέλυσε την Πορτογαλία (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η ιδανικότερη πρεμιέρα στο Μουντιάλ! Στην 100ή συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γερμανία  νίκησε πολύ εύκολα την Πορτογαλία με 4-0 στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου, στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ και έδειξε πως είναι -δίκαια- ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης. Τρία γκολ ο Μίλερ – Οι Ίβηρες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Πέπε (37′).

Από τα πρώτα της λεπτά η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να “κυνηγούν” το γκολ. Μόλις στο 8′ ο Νόιερ έδιωξε δύσκολα το σουτ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Κεντίρα δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά -από μακρυά- τον Ρουί Πατρίτσιο, που ήταν εκτός εστίας.

Τελικά, τα “πάντσερ” ήταν αυτά που άνοιξαν στο 11′ το σκορ. Ο Περέιρα ανέτρεψε τον Γκέτσε και ο Μίλερ ήταν εύστοχος από τη… βούλα για το 1-0. Στο 25′ οι Πορτογάλοι είχαν ένα πολύ καλό σουτ με τον Νάνι, ενώ δυο λεπτά αργότερα είδαν τον Αλμέιδα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Στο 31′ οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέτσε, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0, με την κεφαλιά του Χούμελς.

Το ημίχρονο έκλεισε με άσχημο τρόπο για τους Ίβηρες. Μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Πέπε πάνω στον Μίλερ (37′), ο Πορτογάλος πήγε στη συνέχεια πάνω από τον πεσμένο Γερμανό, ήρθαν κεφάλι με κεφάλι, με τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ρεάλ. Σαν να μην έφτανε αυτή η εξέλιξη, ήρθε και το 3-0, με το δεύτερο γκολ του Μίλερ στο 45′

Οι Γερμανοί δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ούτε στην επανάληψη, κράτησαν με ευκολία την μπάλα, ενώ στο 51′ και στο 69′ έφτασαν πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, με τους Οζίλ και Γκέτσε αντίστοιχα. Το μόνο δυσάρεστο για τα “πάντσερ” προέκυψε στο 73′, όταν ο Χούμελς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματίας.

Τελικά, η ανωτερότητα της “νασιοναλμάνσαφτ” επιβραβεύτηκε και με ένα ακόμα τέρμα (4-0) με το τρίτο τέρμα του Μίλερ στον αγώνα, δείχνοντας έτσι πως είναι μια από τις ομάδες που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους την κούπα του Μουντιάλ.

Η καλύτερη στιγμή των Ιβήρων ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (δεν μπόρεσε να φανεί), το φάουλ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Νόιερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε