Σάββατο, 17 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ισπανία – Αγγλία: Τα «τρία λιοντάρια» είναι έτοιμα να γράψουν ιστορία στον τελικό του Euro 2024

Ισπανία – Αγγλία: Τα «τρία λιοντάρια» είναι έτοιμα να γράψουν ιστορία στον τελικό του Euro 2024
ΦΩΤΟ Reuters

Η Αγγλία ετοιμάζεται για τον τελικό του Euro 2024 κόντρα στην Ισπανία (14/07/24, 22:00, LIVE από το Newsit.gr), έχοντας μία δεύτερη ευκαιρία μέσα σε τέσσερα χρόνια, να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Μπορεί να θεωρείται παραδοσιακά μία από τις μεγάλες “δυνάμεις” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και να είναι αυτή που… ανακάλυψε το ποδόσφαιρο, όμως σε εθνικό επίπεδο, η Αγγλία έχει να επιδείξει μόλις ένα Μουντιάλ το μακρινό 1966 και το Euro 2024 της δίνει τη δυνατότητα για μία νέα σύγχρονη διάκριση.

Τέσσερα χρόνια μετά την ήττα της από την Ιταλία στα πέναλτι του τελικού του 2020, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία ως αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τροπαίου, με στόχο να το φέρει επιτέλους… σπίτι.

Βαρετή αλλά ανίκητη με Σάουθγκεϊτ

Με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της, η Εθνική Αγγλίας έχει παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο στα προκριματικά, αλλά σε δύο τελικές φάσεις Euro και στο Μουντιάλ, δεν έχει… ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις της. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα είναι από τα καλύτερα όλων των εποχών για τα “τρία λιοντάρια”.

Έστω και με… βαρετό ποδόσφαιρο και με πολλές ισοπαλίες, η Αγγλία κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να φθάσει σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει και τον τίτλο. Με τον Χάρι Κέιν να είναι αρχηγός στον αγωνιστικό χώρο και να σκοράρει κατά ριπάς και τον Τζουντ Μπέλινγχαμ να έρχεται από μία τρομερή σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα γκολ του Euro 2024, η Αγγλία βρίσκεται μία… ανάσα από το τρόπαιο.

Έστω και αν χρειάστηκε έτσι τρεις ισοπαλίες σε έξι ματς, μία πρόκριση στα πέναλτι και ένα γκολ στις καθυστερήσεις στον ημιτελικό, η ομάδα του Σαουθγκέιτ παρέμεινε ανίκητη και μπορεί να ονειρεύεται ότι θα γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης.

«Λιοντάρια» με σπουδαίο ταλέντο

Η Αγγλία διαθέτει πάντως και ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα, με μία σειρά από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μεϊνού, Μπέλινγχαμ, Φόντεν, Σάκα και Πάλμερ έχουν ήδη ξεχωρίσει ως το… μέλλον των “τριών λιονταριών”, ενώ ο αρχηγός Χάρι Κέιν και ο πρωταθλητής Κάιλ Γουόκερ προσφέρουν την εμπειρία τους, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό “μίγμα” για την εθνική ομάδα της χώρας τους.

Με την αγγλική ομοσπονδία να ετοιμάζεται μάλιστα να ανανεώσει και το συμβόλαιο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, η Αγγλία μπορεί να φθάσει στην κορυφή στο Euro 2024 και να παραμείνει εκεί για αρκετά χρόνια. 

Το ρόστερ της Αγγλίας στο Euro 2024

Τζ. Πίκφορντ (30 ετών) Έβερτον

Α. Ράμσντεϊλ (26) Άρσεναλ

Ντ. Χέντερσον (27) Κρίσταλ Πάλας

Κ. Γουόκερ (34) Μάντσεστερ Σίτι

Τζ. Στόουνς (30) Μάντσεστερ Σίτι

Κ. Τρίπιερ (33) Νιούκαστλ

Λ. Σο (28) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τζ. Γκόμεζ (27) Λίβερπουλ

Μ. Γκουεχί (23) Κρίσταλ Πάλας

Λ. Ντανκ (32) Μπράιτον

Ε. Κόνσα (26) Άστον Βίλα

Ντ. Ράις (25) Άρσεναλ

Τζ. Μπέλιγχαμ (20) Ρεάλ Μαδρίτης

Τρ. Αλεξάντερ-Άρνολντ (25) Λίβερπουλ

Κ. Κάλαχερ (24) Τσέλσι

Κ. Μέινου (19) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Α. Γουόρτον (20) Κρίσταλ Πάλας

Χ. Κέιν (30) Μπάγερν Μονάχου

Φ. Φόντεν (24) Μάντσεστερ Σίτι

Μπ. Σάκα (22) Άρσεναλ

Ο. Γουότκινς (28) Άστον Βίλα

Τζ. Μπόουεν (27) Γουέστ Χαμ

Α. Τόνεϊ (28) Μπρέντφορντ

Ε. Έζε (25) Κρίσταλ Πάλας

Α. Γκόρντον (23) Νιούκαστλ

Κ. Πάλμερ (22) Τσέλσι

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις