Σάββατο, 6 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Ισπανία – Γερμανία 2-1: Με γκολ στο φινάλε της παράτασης οι Ισπανοί προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Euro 2024

Ισπανία – Γερμανία 2-1: Με γκολ στο φινάλε της παράτασης οι Ισπανοί προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Euro 2024
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη νικήτρια στο σπουδαίο ντέρμπι με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro 2024 μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με σκορ 2-1.

Το μεγάλο ντέρμπι των φαβορί του Euro 2024 είχε δραματική εξέλιξη καθόλη τη διάρκειά του και τελικά κρίθηκε υπέρ της Ισπανίας στο 120′, με τον Μικέλ Μερίνο να ρίχνει την “οικοδέσποινα” Γερμανία στο καναβάτσο.

Ένα γκολ του Ντάνι Όλμο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε δώσει το πρώτο προβάδισμα στην Ισπανία, αλλά η Γερμανία ισοφάρισε στο 90′ με τον Φλόριαν Βιρτς και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι, αλλά ο Μερίνο είχε διαφορετική άποψη, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο έξτρα χρόνος. 

Με το χρονόμετρο να δείχνει το 120ο λεπτό του αγώνα, ο Ισπανός μέσος πήρε την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας των Γερμανών και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-1 που “πάγωσε” τους γηπεδούχους του Euro 2024. H “ρόχα” ήταν έτσι αυτή που πανηγύρισε τη μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

 

Η Ισπανία έχασε πάντως στην τελευταία φάση του αγώνα τον Καρβαχάλ με κόκκινη κάρτα και θα τον στερηθεί στον ημιτελικό του Euro 2024.

Οι συνθέσεις στο Ισπανία – Γερμανία

Ισπανία (Λούις Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46΄Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γουίλιαμς (80΄Μερίνο), Γιαμάλ, Πέδρι (8΄Όλμο), Μοράτα (80΄Ογιαρθάμπαλ)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80΄Μίλερ), Ράουμ (57΄Μίτελσταντ), Τσαν (46΄Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Σανέ (46΄Βιρτζ), Γκουντογκάν (57΄Φίλκρουγκ), Χάβερτς (91΄Άντον)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις