Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ισπανία – Ιταλία και Δανία – Αγγλία ήταν οι ημιτελικοί του προηγούμενου Euro και «επιστρέφουν» σήμερα στο Euro 2024

Ισπανία – Ιταλία και Δανία – Αγγλία ήταν οι ημιτελικοί του προηγούμενου Euro και «επιστρέφουν» σήμερα στο Euro 2024
ΑΠΕ

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 συνεχίζεται και στο πρόγραμμα της Πέμπτης (20.06.2024) υπάρχουν δυο σημαντικά ματς. ΙσπανίαΙταλία και Δανία – Αγγλία διεξάγονται απόψε, αλλά τα είχαμε δει και πριν τρία χρόνια, στα ημιτελικά του τελευταίου Euro.

Στις 19:00 στο “Waldstadion” της Φρανκφούρτης, η Δανία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία σε remake του ημιτελικού του Euro 2020 (που έγινε το 2021) όπου τα «τρία λιοντάρια» νίκησαν στην παράταση με 2-1 και προκρίθηκαν στον τελικό.

Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας αρχίζει στις 22:00 στην “Arena AufSchalke” του Γκελζενκίρχεν και αποτελεί ένα απ’ τα “clasico” των Euro. Ματσάρα μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας, δηλαδή των δυο ομάδων που αποτέλεσαν τον άλλο ημιτελικό του περασμένου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι “ατζούρι” κέρδισαν την Ισπανία και στα τελευταία δύο τουρνουά που οι ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, επικρατώντας 2-0 στη φάση των “16” πριν από 8 χρόνια, ενώ νίκησαν στα ημιτελικά στη διαδικασία των πέναλτι στο Γουέμπλεϊ στο Euro 2020.

Απ’ την άλλη, η Ισπανία είχε κατακτήσει το Euro 2012 νικώντας με 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Κιέβου. Το αποψινό αποτελεί το όγδοο ραντεβού μεταξύ Ισπανίας και Ιταλίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ενώ θα συναντηθούν για πέμπτο διαχοδικό Euro!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις