Site icon NewsIT

Ιταλία – Αλβανία 2-1: Νίκη με ανατροπή για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην πρεμιέρα της στο Euro 2024

15.06.2024 | 23:59
Ιταλία – Αλβανία 2-1: Νίκη με ανατροπή για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην πρεμιέρα της στο Euro 2024

Soccer Football - Euro 2024 - Group B - Italy v Albania - Dortmund BVB Stadion, Dortmund, Germany - June 15, 2024 Italy's Alessandro Bastoni celebrates scoring their first goal with teammates REUTERS/Piroschka Van De Wouw

H Iταλία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, με την κάτοχο της διοργάνωσης να παίρνει τη νίκη και να ξεκινά με νίκη τις υποχρεώσεις της για το Euro 2024.

Σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ, η Ιταλία κατάφερε να υπερβεί το αρκετά δύσκολο εμπόδιο της Αλβανίας.

Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, επέστρεψε από την… κόλαση πήρε το τρίποντο, στην πρεμιέρα της για τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Αλβανία, καθώς ο Νεντίμ Μπαϊράμι στα 23 δευτερόλεπτα αγώνα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην ιταλική άμυνα, με τον ίδιο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράφει ιστορία.

Και αυτό διότι με το γκολ του σημείωσε το πιο γρήγορα τέρμα που έχει σημειωθεί ποτέ σε τελική φάση Euro.

Παρά την ψυχρολουσία η Ιταλία σταδιακά κυριάρχησε στο παιχνίδι και μάλιστα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.

Στο 11΄ο Μπαστόνι με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ σε 1-1, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαρέλα, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ έδωσε στην «Σκουάντρα Ατζούρα» το προβάδισμα.

Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι έψαξε και τρίτο τέρμα, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Η Αλβανία από την πλευρά της έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο η ιταλική άμυνα δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Με αυτό τον τρόπο και σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, με αρκετές δυνατές μονομαχίες και λιγοστές τελικές η Ιταλία μπόρεσε έστω και δύσκολα να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει ιδανικά το τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εξέδρες του «Signal Iduna Park» η πλειοψηφία των οπαδών ήταν Αλβανοί, με την ατμόσφαιρα να είναι εντυπωσιακή.

Ωστόσο για κακή τους τύχη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας παρά την μαχητικότητα που έδειξε σε όλο το 90λεπτο δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο (Νταρμιάν), Ζορζίνιο, Μπαρέλα (90’+2 Φολορούνσο), Κιέζα (77′ Καμπιάσο), Φρατέζι, Πελεγκρίνι (77′ Κριστάντε), Σκαμάκα (83′ Ρετέγκι)

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Αρζέτι, Τζιμσίτι, Μιτάι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Ασάνι (68′ Χότζα), Μπαϊράμι (87′ Μούτσι, Σεφέρι (68′ Λάτσι), Μπρόγια (77′ Μάναϊ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version