Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ιβάν Κούλιακ: Ο Ρώσος γυμναστής με το «Ζ» καταγγέλλει προκλητική συμπεριφορά Ουκρανών αθλητών

Ιβάν Κούλιακ: Ο Ρώσος γυμναστής με το «Ζ» καταγγέλλει προκλητική συμπεριφορά Ουκρανών αθλητών

Για άδικη μεταχείριση κάνει λόγο ο Ρώσος αθλητής, Ιβάν Κούλιακ, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία από τη FIG, μετά την παρουσία του στο βάθρο, έχοντας στη φόρμα του ένα “Ζ”.

Ο Ιβάν Κούλιακ τερμάτισε τρίτος στον τελικό των παράλληλων ζυγών, στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής στο Κατάρ. Ο Ρώσος γυμναστής είχε το γράμμα “Z” στο μπροστινό μέρος της στολής του, καθώς στεκόταν στο βάθρο δίπλα στον Ουκρανό αντίπαλο Ιλία Κόβτουν, ο οποίος κέρδισε το χρυσό.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το γράμμα “Z” ως αναγνωριστικό σύμβολο στα οχήματά τους στην Ουκρανία μετά την εισβολή και η ενέργεια του “ενεργοποίησε” τη FIG. Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά του αθλητή.

Την ίδια στιγμή, ο Ιβάν Κούλιαν δηλώνει πως απλά ήθελε να δείξει τον τόπο καταγωγής του και κατήγγειλε άσχημη και προκλητική συμπεριφορά των Ουκρανών συναθλητών του.

“Μου ζήτησαν να καλύψω τη σημαία μας και το έκανα. Έχουν ήδη αποκλείσει κάθε πιθανό τρόπο. Ήθελα απλά να δείξω από που κατάγομαι. Αυτό είναι όλο.

Ποτέ δεν φοβήθηκα τις συνέπειες και δεν ήθελα να πληγώσω κανέναν. Το “Ζ” σημαίνει για τη νίκη και την ειρήνη. Οι Ουκρανοί αθλητές μας φέρθηκαν άσχημα. Έπρεπε να το δείτε για να το πιστέψετε.

Ήταν τυλιγμένοι με τη σημαία τους και φώναζαν στο πόντιουμ “Δόξα στην Ουκρανία”. Σύμφωνα με τους κανόνες αυτό απαγορεύεται, αλλά κανείς δεν τους είπε τίποτα”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις