Site icon NewsIT

Και πάλι “παλικάρι” ο Λεβαδειακός! Για… κλάματα η ΑΕΚ που περιμένει

17.04.2016 | 20:58
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τραγικό… finish! Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην έδρα του Λεβαδειακού με 3-0, βάζοντας δυο αυτογκόλ, αποτέλεσμα που -μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού και χωρίς να έχει εκδικαστεί η έφεση της για την αφαίρεση βαθμών – την φέρνει να τερματίζει 3η στην τελική βαθμολογία της Superleague. Έτσι, οι Βοιωτοί νίκησαν ΚΑΙ στη Λιβαδειά την Ένωση, μετά το ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. 

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει ούτε τώρα «διπλό» (έχει να κερδίσει εκτός έδρας εδώ και τρεις μήνες), ηττήθηκε στο «σπίτι» του Λεβαδειακού με 3-0 και πλέον περιμένει την εκδίκαση της έφεσης για την αφαίρεση των τριών βαθμών την Τετάρτη, για να μην τερματίσει στην 3η θέση της Superleague , πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Τα δυο από τα τρία γκολ της Ένωσης ήρθαν από… περίεργα αυτογκόλ και το τρίτο από αστείο λάθος του Μπαρόχα! Έέτσι ο «δικέφαλος» ολοκλήρωσε με ήττα τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα και πάει με την χειρότερη ψυχολογία σε μία δύσκολη περίοδο. Η ΑΕΚ έχει να δώσει τους ημιτελικούς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, ίσως και τον τελικό με τον Ολυμπιακό, καθώς και έξι ματς για τα πλέι οφ, μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Η ΑΕΚ είχε εξ αρχής την κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς να απειλεί την εστία του Μοσχονά στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού δεν κατάφερε να βρει κενούς χώρους (δεν πέρασαν μπαλιές στον Πέκχαρτ). Έτσι, η πρώτη της ευκαιρία ήρθε από το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαρμπόσα (11’) που πέρασε για λίγο άουτ. Ο Πορτογάλος ήταν ο πρωταγωνιστής και στη φάση του 17’, όταν μετά από στρώσιμο του Μάνταλου –με το κεφάλι- το γυριστό σουτ του πέρασε άουτ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Λεβαδειακό –που είχε ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατιλοσμούς- ήρθε στο 25’, με το φαλτσαριστό σουτ του Μπεν να φεύγει πάνω απ’ την εστία του Μπαρόχα. Η καλύτερη στιγμή στο ημίχρονο ήρθε πάντως από «κιτρινόμαυρα» πόδια –τρία λεπτά αργότερα. Έπειτα από φοβερή ενέργεια και πάσα του Μάνταλου, ο Μπουονανότε μπήκε ολομόναχος από αριστερά, αλλά το πλασέ που έκανε -από πλάγια θέση- αποκρούστηκε με υπερένταση από τον Μοσχονά!

Από το.. πουθενά όμως, οι Βοιωτοί έφτασαν μέσα σε δυο λεπτά –και με δόση τύχης- στο 2-0! Στο 39’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπακάκης έκανε λανθασμένη απόκρουση και η μπάλα -αφού χτύπησε πάνω στον Ντίντακ- κατέληξε στα δίχτυα! Τα.. παράξενα συνεχίστηκαν στο 40’. Έπειτα από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Ντίντακ έδιωξε άτσαλα πάνω στον Τζανετόπουλο, με αποτέλεσμα να δούμε ένα ακόμα αστείο αυτογκόλ!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο 45έπτο και με δυο αλλαγές, με τον Πογέτ να βγάζει Μάνταλο και Τζανετόπουλο και να περνά τους Τζεμπούρ και Βάργκας. Στο 52’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-1, αλλά ο Μπουονανότε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μοσχονά.

Το γήπεδο στη συνέχεια… έγειρε, με την Ένωση να πολιορκεί τα καρέ του Λεβαδειακού, αλλά οι Βοιωτοί «χτύπησα» σε μια αντεπίθεση και στο 63’ έφτασαν στο 3-0 με τον Μάντζιο. Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία του Λαμπρόπουλου και αστεία έξοδο του Μπαρόχα (που βρήκε αέρα) και αφού “τσίμπησε” την μπάλα, την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα! Η προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» για το γκολ της… τιμής δεν έφερε αποτέλεσμα (μόνο ο Βάργκας ήταν δραστήριος) κι έτσι ο Λεβαδειακός κατάφερε και νίκησε την Ένωση και στα δυο του φετινά παιχνίδια για την Superleague.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version