Site icon NewsIT

Και τώρα οι δυο τους – Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (22:00)

22.05.2014 | 11:04
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η “προκαθορισμένη” συνάντηση των “αιωνίων” και η μάχη του τίτλου στην Basket League ξεκινάει απόψε με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η μη παρουσία ελληνικής ομάδας στο φετινό final-4 της Ευρωλίγκας έδωσε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να προετοιμαστούν με πλήρη προσήλωση στους τελικούς.

Προβλήματα για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν, ενώ την τελευταία προπόνηση παρακολούθησε από κοντά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Σημειώνεται πως ο Μπατίστ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον Βασίλη Καββαδά ο οποίος είναι τραυματίας.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για ένατη σερί χρονιά σε τελικούς (14η συνολικά). Ο Παναθηναϊκός μετρά εννιά επικρατήσεις και ο Ολυμπιακός τέσσερις. Στα 57 ματς που έχουν γίνει για τους τελικούς μεταξύ των δύο «αιωνίων» η έδρα έχει «σπάσει» μόλις οκτώ φορές, τις επτά με «θύτη» τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα ένα ματς δεν έγινε ποτέ (το 1993 οι «πράσινοι» είχαν αρνηθεί να κατέβουν διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία) κι δύο ματς δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ (το 2010 και το 2013 στο ΣΕΦ, λόγω επεισοδίων). 

Φέτος οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη πέντε φορές, δύο στο πρωτάθλημα, ισάριθμες στο Top 16 της Ευρωλίγκας και μία στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την έδρα να «μιλά» σε όλες τις περιπτώσεις και τον Παναθηναϊκό να έχει τρεις νίκες έναντι δύο του Ολυμπιακού. 

Οι «πράσινοι» μετρούν 31 νίκες σε ισάριθμα ματς τελικών στο ΟΑΚΑ, το οποίο χρησιμοποιούν από την περίοδο 1995/96 με εξαίρεση τη διετία 2002-2004 όταν έπαιζαν στο Σπόρτιγκ, ενώ στο κλειστό του Αμαρουσίου έχουν 24 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Η τελευταία ήττα του Παναθηναϊκού σε σειρά τελικών στην έδρα του, ήταν στις 8 Μαΐου του 1993 αλλά στο κλειστό της Γλυφάδας. Έκτοτε το «τριφύλλι» μετρά 37 νίκες σε 37 παιχνίδια ως γηπεδούχος σε τελικούς πρωταθλήματος.

Συνολικά και σε όλες τις διοργανώσεις οι δύο «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί 203 φορές με τον Παναθηναϊκό να έχει 116 νίκες και τον Ολυμπιακό 87, ενώ σε επίπεδο πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ το επί μέρους «σκορ» είναι 60-47 (38-25 στα play offs).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Τανατζής και Ταβουλαρέας. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει τη Δευτέρα στο ΣΕΦ (19:45). 


Ολυμπιακός: “Πλήρης ασφάλιση ή… τέλος η Εθνική”!


“Ναι στο μπάσκετ, όχι στον πόλεμο”

Απειλεί με αποχή απ΄το Μουντομπάσκετ ο Ολυμπιακός!

Το πρόγραμμα των τελικών

Με… σκούπα στους “αιώνιους” τελικούς ο Παναθηναϊκός

Τον… σκότωσε ο Σπανούλης! “Καθάρισε” τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version