Σάββατο, 3 Αυγ.
28oC Αθήνα

Καναδάς – Ισπανία 88-85: Απόλυτο στις νίκες για τον Καναδά, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ισπανία

Καναδάς – Ισπανία 88-85: Απόλυτο στις νίκες για τον Καναδά, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ισπανία

Ο Καναδάς σε ένα παιχνίδι θρίλερ κέρδισε 88-85 την Ισπανία, καταφέρνοντας να κάνει το 3/3 στον όμιλο που βρίσκεται και η Εθνικής μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός τουρνουά η Ισπανία που τερμάτισε στην τελευταία θέση.

Ο Καναδάς μετά την Ελλάδα και την Αυστραλία νίκησε στο τελευταίο της παιχνίδι για τον 1ο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Ισπανία με σκορ 88-85, καταφέρνοντας να κάνει το απόλυτο, σε ένα αγώνα με ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Από την πλευρά της η Ισπανία έμεινε στην 4η και τελευταία θέση, μένοντας εκτός συνέχειας.

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Καναδάς προσπάθησε να κυριαρχήσει, αλλά έβλεπε τους Ισπανούς να επιστρέφουν απειλητικά και να μην του επιτρέπουν να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας, οι νικητές εξαργύρωσαν την ψυχραιμία που επέδειξαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.

«Σωτήριο» το τρίποντο του Αρ Τζέι Μπάρετ στα 38΄΄ για τη λήξη, όταν διαμόρφωσε το 85-80, ενώ ακόμα κι όταν ο Σέρχιο Γιουλ πάλεψε για την ανατροπή, μειώνοντας από τα 6,75 σε 86-85, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ αξιοποίησε και τις δύο βολές που κέρδισε από το γρήγορο φάουλ του Τσάμπι Λόπεθ-Αροστέγκι και διαμόρφωσε το τελικό 88-85, καθώς ο Γιουλ δεν βρήκε στόχο σε νέο τρίποντο για την ισοφάριση και την παράταση…

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ με 20 πόντους, ενώ από την Ισπανία προσπάθησε ο Ντάριο Μπριθουέλα με 17.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 49-38, 64-56, 88-85

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις