Site icon NewsIT

«Κανένα πέναλτι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό» λέει ο αρχιδιαιτητής Λανουά, στην ανάλυση των φάσεων

07.10.2024 | 19:35
«Κανένα πέναλτι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό» λέει ο αρχιδιαιτητής Λανουά, στην ανάλυση των φάσεων

SUPERLEAGUE 2024-2025 / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÁÅÊ (ÃÉÙÑÃÏÓ ÄÅÑÂÉÓÇÓ / EUROKINISSI)

Ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε αμφισβητούμενες φάσεις στα ματς της 7ης αγωνιστικής της Super League, δικαιώνοντας τους διαιτητές, στις φάσεις που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ζήτησαν αλλά δεν πήραν- πέναλτι.

Ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε επίμαχες φάσεις της 7ης αγωνιστικής της Super League και αναφέρθηκε στα δύο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση στην έδρα του Παναιτωλικού, στο ένα που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και εκείνο που δόθηκε εις βάρος του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ -μέσω video που έδωσε στη δημοσιότητα- δικαίωσε τις αποφάσεις των διαιτητών στα ματς των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Τα όσα είπε ο Στεφάν Λανουά:

Για το πρώτο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο: “Σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος ξεκινάει την πτώση του πριν την επαφή με τον τερματοφύλακα. Κανένα φάουλ του τερματοφύλακα που να οδηγεί σε πέναλτι. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Κανένα πέναλτι, συνεχίζει ο αγώνας”.

Για το δεύτερο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο ματς με τον Παναιτωλικό: “Σε αυτή την περίπτωση η μπάλα φεύγει από έναν παίκτη από μικρή απόσταση και καταλήγει στο αριστερό χέρι του συμπαίκτη του. Καμία πρόθεση του παίκτη να παίξει τη μπάλα με το χέρι. Το χέρι βρίσκεται προς τα κάτω παράλληλα με το σώμα. Φυσική κίνηση του παίκτη. Κανένα πέναλτι”.

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στη φάση με τον Ρέτσο: “Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση, διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση, φυσική κίνηση των χεριών, καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί”.

SL1: Ανάλυση φάσεων 7ης αγωνιστικής | Hellenic Football Family

Για το πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού στο ματς με τον ΠΑΟΚ: “Εδώ ο αμυνόμενος χωρίς πρόθεση να παίξει τη μπάλα, επικεντρώνεται στην κίνηση του επιτιθέμενου εμποδίζοντάς τον να παίξει την μπάλα. Είναι καθαρό πέναλτι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version