Site icon NewsIT

Καρίμ Μπενζεμά – Εθνική Γαλλίας: Μία σχέση γεμάτη κόντρες και σκάνδαλα

20.12.2022 | 06:30
Καρίμ Μπενζεμά – Εθνική Γαλλίας: Μία σχέση γεμάτη κόντρες και σκάνδαλα

Μία μέρα μετά την ήττα της Γαλλίας από την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ και ανήμερα των 35ων γενεθλίων του (γεννήθηκε 19 Δεκεμβρίου 1987), ο Καρίμ Μπενζεμά ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, βάζοντας τέλος σε μία σχέση γεμάτη κόντρες και σκάνδαλα.

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ, μιας και τραυματίστηκε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στο Κατάρ και δεν κατάφερε να ενισχύσει την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ, η οποία, βέβαια, τα πήγε περίφημα και χωρίς τον σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στο ρόστερ της.

“Έκανα την προσπάθεια και τα λάθη που χρειάστηκαν για να είμαι εδώ που είμαι σήμερα και είμαι περήφανος για αυτό! Έχω γράψει την ιστορία μου και η δική μας τελειώνει”, έγραψε στην ανάρτηση του ο Μπενζεμά.

Ο Μπενζεμά έχει αγωνιστεί με τους “τρικολόρ” σε 97 παιχνίδια συνολικά, σημειώνοντας 37 γκολ, ενώ το 2021 πανηγύρισε με την εθνική το Nations League. Αυτός ήταν και ο μοναδικός τίτλος του με τη Γαλλία, αφού δεν αγωνίστηκε στο Μουντιάλ 2018, όπου οι Γάλλοι έφτασαν για δεύτερη φορά στην κορυφή του κόσμου.

Το “αντίο” του Καρίμ Μπενζεμά ήρθε με… πικρό τρόπο

Ο Καρίμ Μπενζεμά κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα και ονειρευόταν να αγωνιστεί με την Εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ και να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο Γάλλος επιθετικός στάθηκε, όμως, άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στην προετοιμασία και τέθηκε νοκ άουτ.

Η ανάρρωση έγινε στην Ισπανία, όπου επέστρεψε από το Κατάρ. Αν και κατάφερε να ξεπεράσει γρήγορα τον τραυματισμό του και κλήθηκε να επιστρέψει στο Κατάρ, εκείνος απέρριψε την πρόσκληση.

Η σχέση του Μπενζεμά με τη γαλλική ομοσπονδία και τον Ντιντιέ Ντεσάμπ περνούσε και πάλι κρίση. 

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να αισθάνθηκε πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας δεν τον ήθελε στην ομάδα και πως ο τραυματισμός του τον “βόλεψε” για να μην τον έχει στα πλάνα του. Γι’ αυτό και ο Μπενζεμά γύρισε την πλάτη στη Γαλλία, αδιαφορώντας ακόμα και για το αποτέλεσμα του τελικού με την Αργεντινή.

Μπενζεμά – Εθνική Γαλλίας: Μία σχέση οργής

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει κάνει μία ονειρική καριέρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτώντας τα πάντα με τους Μαδριλένους, ωστόσο στην Εθνική Γαλλίας τα πράγματα δεν ήταν τόσο παραμυθένια.

Ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο των Γάλλων φιλάθλων, αλλά και της γαλλικής ομοσπονδίας, απασχολώντας αρκετά τα Μέσα για λάθος λόγους.

Ο 35χρονος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει έναν μεγάλο τίτλο με τη Γαλλία, μιας και το 2018 που οι τρικολόρ κατέκτησαν το Μουντιάλ στη Ρωσία, εκείνος ήταν εκτός αποστολής για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Τα σκάνδαλα ξεκίνησαν από το μακρινό 2010

Ο Καρίμ Μπενζεμά μπήκε στο στόχαστρο των Γάλλων, όταν μαζί με τους Φρανκ Ριμπερί, Σιντεΐ Γκοβού και Ατέμ μπεν Αρφά συμμετείχαν σε κύκλωμα πορνείας σε κλαμπ του Παρισιού, με ανήλικες ανάμεσα σε εκείνες που εξέδιδαν. 

Ο Γάλλος επιθετικός είχε σχέση με ιερόδουλη που εκείνη την εποχή ήταν 16 ετών. Οι κατηγορίες προς το πρόσωπο του αποσύρθηκαν λίγο καιρό μετά, καθώς τόσο αυτός όσο και ο Ριμπερί δεν γνώριζαν την ηλικία της κοπέλας.

Δεν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο

Το 2013 ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε το… λάθος να μην τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο κατά την ανάκρουσή του, στο πλαίσιο προκριματικών αγώνων για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τα γαλλικά ΜΜΕ είχαν “στολίσει” τον Μπενζεμά, κατηγορώντας τον πως μέσα του είναι Αλγερινός (χώρα καταγωγής του). 

“Δεν πρέπει να τραγουδήσω τον ύμνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει ή όχι η εθνική. Δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω τώρα. Κανείς δεν θα με αναγκάσει να τραγουδήσω”, είχε δηλώσει τότε.

Η υπόθεση Βαλμπουενά

Τα χειρότερα για τον Μπενζεμά, όμως, ήρθαν το 2015, όταν έσκασε η είδηση ότι ο Γάλλος σταρ εκβιάζει τον Ματιέ Βαλμπουενά με την απειλή πως θα δημοσιεύσει ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου του συμπαίκτη του.

Ένας φίλος του Μπενζεμά είχε στην κατοχή του ένα sextape του Βαλμπουενά και συμφώνησε με τον παίκτη της Ρεάλ να τον απειλήσουν.

H υπόθεση αυτή του έκλεισε την πόρτα της Εθνικής Γαλλίας, με τον Μπενζεμά να μένει εκτός για 6 χρόνια! Στο μεταξύ, το 2016, η γαλλική εφημερίδα “Liberation”, αποκάλυψε πως ο επιθετικός της Ρεάλ είναι μπλεγμένος σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρημάτων.

Η επιστροφή το ’20 και οι διαφορές με τον Ντεσάμπ

Οι σχέσεις του Καρίμ Μπενζεμά με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, δεν ήταν ουσιαστικά ποτέ καλές. 

Το 2016, αφού είχε αποκλειστεί από την αποστολή του Euro, ο Γάλλος επιθετικός είχε “στολίσει” τον Ντεσάμπ, τονίζοντας πως “υπέκυψε στην πίεση που του ασκήθηκε από ένα ρατσιστικό κομμάτι της Γαλλίας”, γι’ αυτό και τον άφησε εκτός Γαλλίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των πρωταθλητών κόσμου του 2018, είχε τονίσει πως «…αυτό το σχόλιο δεν θα το ξεχάσω ποτέ», ωστόσο τα χρόνια πέρασαν, οι πληγές επουλώθηκαν και ο Ντεσάμπ κάλεσε τελικά ξανά τον Μπενζεμά έξι χρόνια μετά στην εθνική Γαλλίας, βάζοντας στην άκρη το “εγώ” του.

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίστηκε στο Euro 2020, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει τη Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτή θα ήταν και η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για τον Μπενζεμά με τους “τρικολόρ”, αφού δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Το γεγονός ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν μπόρεσε να διακριθεί με τη Γαλλία, δεν αναιρεί το γεγονός πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα των τρικολόρ μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν. Και δεν λέμε ο καλύτερος, καθώς υπάρχει και αυτός ο απίθανος Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος από νεαρή ηλικία διέλυσε όλα τα ρεκόρ.

Μην ξεχνάμε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο πέμπτος Γάλλος που κατάφερε να κατακτήσει χρυσή μπάλα.

Το γεγονός, όμως, ότι επέλεξε να πει “αντίο” στους “μπλε” την επομένη του χαμένου τελικού στο Κατάρ και με την ομάδα φρεσκο-πληγωμένη από την ήττα, δείχνει πως σαν να περίμενε καιρό αυτή τη στιγμή…. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version