Site icon NewsIT

Κάρλος Αλκαράθ – Νόβακ Τζόκοβιτς 3-0: Repeat ο Ισπανός στο Wimbledon με σαρωτική εμφάνιση επί του Σέρβου τενίστα

14.07.2024 | 18:38
Κάρλος Αλκαράθ – Νόβακ Τζόκοβιτς 3-0: Repeat ο Ισπανός στο Wimbledon με σαρωτική εμφάνιση επί του Σέρβου τενίστα

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 14, 2024 Spain's Carlos Alcaraz celebrates winning his men's singles final against Serbia's Novak Djokovic REUTERS/Hannah Mckay

Ένας απίθανος Κάρλος Αλκαράθ έκανε “πάρτι” απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Wimbledon, επικράτησε με 3-0 και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική σεζόν το βρετανικό Grand Slam, φτάνοντας τα 4 major τουρνουά.

Ο… νέος είναι ωραίος και θριαμβευτής! Ο Κάρλος Αλκαράθ απέδειξε για μια ακόμα φορά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ότι αποτελεί το “μέλλον” του παγκόσμιου τένις. Ο Ισπανός έκανε ένα απίστευτα ποιοτικό παιχνίδι στον τελικό του Wimbledon και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το βρετανικό Grand Slam.

Στον 4ο του τελικό σε Grand Slam, ο Κάρλος Αλκαράθ έχει πετύχει το απόλυτο 4/4! Η επικράτησή του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς ήρθε με 6-2, 6-2, 7-6, με το τρίτο σετ να κρίνεται στο τάι μπρέικ (7-4).

Το πρώτο game του τελικού του Wimbledon είχε πάνω από 2,5 λεπτά διάρκεια, με τον Αλκαράθ να κάνει το break και να φτάνει στο 2-0. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 2-1, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε νέο break και βρέθηκε πίσω με 4-1. Ο Σέρβος πήρε το 4ο game αλλά τελικά έχασε με 6-2 το πρώτο σετ, μετά από 41 λεπτά αγώνα.

Ο Αλκαράθ μπήκε ιδανικά και στο δεύτερο σετ, ξεκινώντας με break και κάνοντας γρήγορα το 2-0. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μείωσε σε 2-1 και σε 3-2 στη συνέχεια, με αρκετή προσπάθεια. Ο νεαρός Ισπανός όμως πέτυχε νέο break και πήρε και το δεύτερο σετ με 6-2, μετά από 34 λεπτά.

Για πρώτη φορά στον τελικό του Wimbledon, ο Τζόκοβιτς πήρε… κεφάλι στο σκορ, κάνοντας το 1-0 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ο Αλκαράθ είδε τον Σέρβο να προσπαθεί να του “αντισταθεί”, με τον “Νόλε” να κάνει με δυσκολία το 2-1 και να το πανηγυρίζει. Με αρκετό ζόρι ήρθε και το 3-2. Ο “Τζόκερ” συνέχισε την αντεπίθεσή του, “άγγιξε” το break στο 6ο game, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει (4-4).

Αφού δεν πέτυχε ο Τζόκοβιτς το break, το έκανε ο Αλκαράθ. Το 5-4 έδειξε να φέρνει τον τίτλο στον Ισπανό. Ο “Τζόκερ” όμως “έσβησε τριπλό championship point και “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του, κάνοντας το 5-5. Το σετ έφτασε στο 6-6 και κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Με μίνι break, ο Αλκαράθ έφτασε στο 3-1 στο τάι μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 3-2 και έκανε και αυτός στη συνέχεια μίνι break για το 3-3. Ο Ισπανός πήρε δυο σερί πόντους για το 5-3, με τον “Νόλε” να μειώνει σε 5-4. Ο Αλκαράθ αξιοποίησε τα δυο σερβίς που είχε μπροστά του έφτασε στο 7-4 και στην κατάκτηση του Wimbledon.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version