Site icon NewsIT

Καταστροφικές επιπτώσεις! Οι συνέπειες ενός ποδοσφαιρικού Grexit

31.03.2016 | 10:03
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μπορεί το προϊόν που ακούει στο όνομα Ελληνικού ποδοσφαίρου να μην βιώνει την καλύτερη του περίοδο, αλλά ένα ενδεχόμενο ποδοσφαιρικό Grexit πιθανότατα να είναι το… τελειωτικό χτύπημα. Ποιες οι επιπτώσεις...

Ποδοσφαιρική απομόνωση… προ των πυλών, με τραγικές συνέπειες! Η FIFA θεωρεί την απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου ξεκάθαρη παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, βρίσκοντας μπροστά της τον Σταύρο Κοντονή, που… πετά το μπαλάκι στην ΕΠΟ, απαιτώντας αυτοκάθαρση.

Αν και εφόσον η πιθανότητα του ποδοσφαιρικού Grexit αποκτήσει “σάρκα και οστά” μετά την πλήρη ασυμφωνία που διαπιστώθηκε στις συζητήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού με FIFA, UEFA και ΕΠΟ, τότε η… απομόνωση θα είναι γεγονός.

Αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή, η παγκόσμια ομοσπονδία θα στείλει τη Δευτέρα επιστολή στην ελληνική, με την οποία θα δίνει περιθώριο τριών ή επτά ημερών να αρθεί η απόφαση ματαίωσης του Κυπέλλου. Αν αυτή η προθεσμία παρέλθει χωρίς ουσιαστική αλλαγή, θα αποφασιστεί πιθανότατα ο επ’ αόριστον (δηλαδή μέχρι να… συμμορφωθεί η Ελλάδα) αποκλεισμός της χώρας από τους κόλπους FIFA και UEFA, με τεράστιες συνέπειες.

Επιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο:

Κανένα από τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα (Ανδρών, Γυναικών και όλων των κλιμακίων) δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις κι έτσι τίθενται εκτός των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA (προκριματικά EURO και Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Συνέπειες σε συλλογικό επίπεδο:

– καμία ελληνική ομάδα δεν θα έχει δικαίωα συμμετοχής σε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League και Europa League) κι έτσι γυρίζουμε στις εποχές όπου είχαμε πρωτάθλημα μόνο για την ανάδειξη του πρώτου και των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

– Η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται ως ομοσπονδία μέλος της UEFA και της FIFA και οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν μετεγγραφές από το εξωτερικό. Την ίδια ώρα, οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ήδη στη χώρα μας, θεμελιώνουν το δικαίωμα προσφυγής προκειμένου να μείνουν ελεύθεροι, κάτι που θα συμβεί χωρίς ιδιαίτερες αντιδικίες.

– Παράλληλα, δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε στο εξωτερικό με ομάδες του εξωτερικού.

Συνέπειες στη λειτουργία της ΕΠΟ:

Πέραν των αγωνιστικών ζητημάτων, πολλά θέματα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και η ΕΠΟ ως προς τη λειτουργία της, καθώς δεν θα θεωρείται μέλος του παγκοσμίου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ θα απολέσει το δικαίωμα

– Συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της FIFA και της UEFA
– Κατάθεσης προτάσεων για την ατζέντα του Κογκρέσου σε FIFA και UEFA
– Πρότασης υποψηφίων για την προεδρία σε FIFA, UEFA και για τα μέλη που θα τις απαρτίζουν
– Συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης της FIFA

Παράλληλα, χάνει όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν FIFA και UEFA.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version