Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κατασχέθηκαν 11 τόνοι πλαστές φανέλες ενόψει του τελικού Champions League και του Euro 2024

Κατασχέθηκαν 11 τόνοι πλαστές φανέλες ενόψει του τελικού Champions League και του Euro 2024
Reuters

Έγινε… δουλίτσα από τις Αρχές στην Ισπανία. Η αστυνομία κατάσχεσε 11 τόνους πλαστές φανέλες ενόψει του τελικού του Champions League και του Euro 2024.

Ο συγκεκριμένος αριθμός πλαστών φανέλες προορίζονταν να πωληθεί στην Ισπανία ενόψει του τελικού του Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπορούσια Ντόρτμουντ (01.06.2024) και του Euro 2024 στη Γερμανία τον επόμενο μήνα.

Το πλαστό εμπόρευμα εντοπίστηκε μετά από έρευνες σε 15 φορτηγά μαζί με άλλα πλαστά προϊόντα, όπως ρολόγια πολυτελείας, δερμάτινα είδη και ηλεκτρονικά είδη, με εκτιμώμενη αγοραία αξία άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν κατασχέθηκαν δύο τόνοι με πλαστές φανέλες ισπανικών ποδοσφαιρικών συλλόγων που εστάλησαν από την Κίνα.

Η αστυνομία ανακάλυψε ότι ένα μεγάλο φορτίο κατευθυνόταν για την Ισπανία πριν από τον τελικό του Champions League και τους τελικούς του Euro, και προκάλεσε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αξιωματούχοι.

Κατέσχεσαν περισσότερες από 36.500 πλαστές αθλητικές εμφανίσεις αρκετών ισπανικών και ευρωπαϊκών -και όχι μόνο-ποδοσφαιρικών συλλόγων με ονόματα κορυφαίων ποδοσφαιριστών όπως ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γάλλος Κιλιάν Εμπαπέ και αρκετοί Ισπανοί αστέρες.

Τα πλαστά προϊόντα προορίζονταν για διάφορους οργανισμούς με έδρα την Ισπανία που σχεδίαζαν να τα διανείμουν μέσω του δρόμου και του διαδικτυακού εμπορίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις