Site icon NewsIT

Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Νίκη μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι στην Καισαριανή

14.01.2024 | 19:00
Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Νίκη μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι στην Καισαριανή

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΟΣΦΠ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Μετά από ένα απίθανο παιχνίδι στην  Καισαριανή, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 την Κηφισιά για την 18η αγωνιστική της Super League 1 και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός βρήκε πρώτος δύο γκολ με τον Μασούρα και πέναλτι του Ναβάρο, αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι είχε απίστευτη εξέλιξη. Ο Ρέτσος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τον Μιλίσεβιτς να μειώνει πριν το ημίχρονο για την Κηφισιά. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ενώ ακυρώθηκαν δύο τέρματα των Πειραιωτών με Μασούρα και Ελ Αραμπί, αλλά ο Μαροκινός επιθετικός βρήκε ξανά τα δίχτυα και ο Ολυμπιακός έφθασε τελικά στο 3-2 και τη νίκη στο ματς για τη 18η αγωνιστική της Super League 1.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη καλή του ευκαιρία. Στο 11′ τρεις παίκτες των Πειραιωτών συνδυάστηκαν άψογα και ο Μασούρας με απίθανο σουτ από τα όρια της περιοχής, έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό εναντίον της Κηφισιάς.

Η ομάδα του Καρβαλιάλ έριξε στη συνέχεια το ρυθμό και έψαξε πιο οργανωμένα ένα δεύτερο τέρμα, δημιουργώντας ελάστις ευκαιρίες, αλλά χωρίς να “απειληθεί” ουσιαστικά από την Κηφισιά. Το δεύτερο γκολ ήρθε έτσι στο 37′, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Ο Ναβάρο ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων” στη φετινή σεζόν.

Στη συνέχεια του αγώνα έγινε όμως… χαμός από το πουθενά! Ο Ρέτσος δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε 10 λεπτά και αποβλήθηκε από την αναμέτρηση, αφήνοντας τον Ολυμπιακός με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μιλίτσεβιτς με σουτ από μακριά μετά από φάση διαρκείας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και η Κηφισιά μείωσε σε 2-1 πριν πάει στα αποδυτήρια, όντας πια και με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να “καθαρίσει” ξανά το ματς, αφού σκόραρε με τον Μασούρα από κεφαλιά του Ροντινέι, αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του και το VAR υπέδειξε παράβαση στον διαιτητή, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, ακόμη και με παίκτη λιγότερο, αλλά η Κηφισιά κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση από στημένη μπάλα. Από φάουλ η μπάλα έφθασε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και βρήκε στο χέρι του Μπιανκόν, με τον διαιτηή να δείχνει τη βούλα του πέναλτι. Ο Οζέγκοβιτς νίκησε έτσι τον Τζολάκη και ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Καρβαλιάλ έριξε στο ματς και τον Ελ Αραμπί για να ψάξει το γκολ της νίκης κι ο Μαροκινός λίγο έλειψε να τον δικαιώσει αμέσως. Από σέντρα από δεξιά, ο διεθνής επιθετικός πήρε σκαστή κεφαλιά και σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ξανά μέσω VAR για οφσάιντ.

Χρειάστηκε έτσι ένα δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο από τον Ελ Αραμπί στο 85ο λεπτό του αγώνα, για να καταφέρει να “λυτρωθεί” ο Ολυμπιακός και να φθάσει στο 3-2, το οποίο του χάρισε τελικά και τη νίκη, με την Κηφισιά να μένει επίσης με 10 παίκτες στο φινάλε, από αποβολή του Σάντος με δύο κίτρινες κάρτες στις καθυστερήσεις.

Έστω και με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω του την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής. Η Κηφισιά από την πλευρά της, έχασε μία ακόμη ευκαιρία για να “ξεκολλήσει” από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, γνωρίζοντας μία ακόμη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις στο Κηφισιά – Ολυμπιακός

Κηφισιά: Κρίστινσον – Μασούρας, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς – Πέιος, Ιπαλίμπο (90+7 Νίνης) – Μπιφουμά, Ίλιεφ (65’ Κλωναρίδης, 76’ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος – Οζέγκοβιτς

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι (83’ Μαρτίνς), Μπιανκόν, Ρέτσος, Κίνι – Καμαρά (83’ Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο – Μασούρας, Φορτούνης (89’ Ορτέγκα), Ποντένσε (46’ Ντόη) – Ναβάρο (65’ Ελ Αραμπί).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version