Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κιλιάν Εμπαπέ: O σύγχρονος Μίδας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης

Κιλιάν Εμπαπέ: O σύγχρονος Μίδας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανακοινώθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Γάλλο star να γίνεται με την μετακίνηση τους στους «μερένχες» ο σύγχρονος Μίδας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον 25χρονο ποδοσφαιριστή να συνεχίζει την καριέρα του στο «Santiago Bernabeu».

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ο Εμπαπέ είχε στο μυαλό του μόνο τη Ρεάλ, με τον ίδιο να περιμένει το τέλος της σεζόν, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση του.

Μια απόφαση που σημαίνει πως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές αυτή την στιγμή στον πλανήτη (εάν όχι ο καλύτερος) θα αγωνίζεται στην κάτοχο του Champions League, με την ομάδα των «μερένχες» για τη νέα σεζόν να προκαλεί τρόμο.

Tα πρώτα βήματα

Ο Κιλιάν Εμπαπέ γεννήθηκε στο Παρίσι στις 20 Δεκεμβρίου του 1998, λίγους μήνες αφότου η Εθνική ομάδα της χώρας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Ο ίδιος αποτελεί ένα παιδί μεταναστών (ο πατέρας του κατάγεται από το Καμερούν και η μητέρα του από την Αλγερία) με τους γονείς του να αναζητούν στην Γαλλία ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Εμπαπέ πήγε σε γαλλικό σχολείο και από μικρός έδειξε πως έχει ταλέντο στο ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να έχει ως ίνδαλμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι δυο τους έχουν αρκετά κοινό στυλ παιχνιδιού.

Το «ξεπέταγμα» στην Μονακό

Έχοντας περάσει από διάφορες συλλόγους ο Κιλιάν Εμπαπέ το 2013 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μονακό, με τον ίδιο σταδιακά να δείχνει ότι θα διαπρέψει.

Κάπως έτσι και σε ηλικία 18 ετών ο Εμπαπέ μαζί με την σπουδαία ομάδα της Μονακό κατακτά το πρωτάθλημα Γαλλίας και φτάνει με τους Μονεγάσκους μέχρι τα ημιτελικά του Champions League.

Mε αυτό τον τρόπο συστήνεται στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δείχνει πως το όνομα του ήρθε για να μείνει.

Με την Μονακό θα σημειώσει 27 γκολ σε 60 αγώνες και θα πάρει το καλοκαίρι του 2017 μεταγραφή 180 εκατομμυρίων ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το κεφάλαιο Παρί

Όπως είναι λογικό το αστρονομικό αυτό ποσό έδειξε τις διαθέσεις των Παριζιάνων να επενδύσουν επάνω στον Εμπαπέ, με τον ίδιο να δικαιώνει τον σύλλογο πλήρως για την επιλογή του, καθώς με την Παρί Σεν Ζερμέν ο 25χρονος αγωνίστηκε σε 308 παιχνίδια, σκοράροντας 256 γκολ και κατακτώντας έξι πρωταθλήματα Γαλλίας (23/24, 22/23, 21/22, 19/20, 18/19, 17/18) τέσσερα Κύπελλα (23/24, 20/21, 19/20, 17/18), δυο Λιγκ Καπ (19/20, 17/18), καθώς και τρία Super Cup Γαλλίας (23/24, 20/21, 19/20).

Μάλιστα έφτασε και στον τελικό του Champions League της σεζόν 2019/20, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει το τρόπαιο, αφού η Παρί γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου.

Παράλληλα το 2018 με τον ίδιο μπροστάρη η Γαλλία θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Εμπαπέ να δείχνει πλέον πως η μετά Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή θα είναι δική του

 

Το φλερτ με την Ρεάλ Μαδρίτης

Βλέποντας τα πεπραγμένα του, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να τον κάνει δικό της, με τους «μερένχες» ωστόσο να γνωρίζουν συνεχόμενες απορρίψεις.

Και αυτό διότι ο Εμπαπέ δεν θέλησε να αποχωριστεί από το Παρίσι, με την υπόθεση να γίνεται σίριαλ.

Ωστόσο παρά τα όχι, τελικά ο γάμος έγινε, με τον Εμπαπέ να υπογράφει τελικά στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2024 και ο ίδιος να γίνεται ο νέος γκαλάκτικός στους «μπλάνκος».

Στη νέα του ομάδα θα συναντήσει ορισμένους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Τιμπό Κουρτουά, ο Βινίσιους Τζούνιορ και ο Τζούντ Μπέλιγχμαμ, με τον Γάλλο επιθετικό που θα πάρει τη φανέλα με το νούμερο 9 στην πλάτη να είναι διψασμένος για τίτλους.

Το ηγεμονικό συμβόλαιο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Κιλιάν Εμπαπέ θα αμείβεται με 15.000.000 εκατομμύρια το χρόνο χωρίς τα μπόνους, με το συμβόλαιο του να έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2029.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις