Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κιλιάν Εμπαπέ: Βασικός στο Γαλλία – Πολωνία μετά το κάταγμα μύτης στο Euro 2024

Κιλιάν Εμπαπέ: Βασικός στο Γαλλία – Πολωνία μετά το κάταγμα μύτης στο Euro 2024
Reuters

Ο Ντιντιέ Ντεσάν συμπεριέλαβε τον Κιλιάν Εμπαπέ στις βασικές του επιλογές για το Γαλλία – Πολωνία, στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Euro 2024.

Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίο υπέστη κάταγμα στη μύτη, επιστρέφει ως βασικός για να αντιμετωπίσει την Πολωνία στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου του Euro 2024 (4ος όμιλος), σήμερα (19:00)στο Ντόρτμουντ.

Ο Γάλλος επιθετικός, που έσπασε τη μύτη του στο τέλος του πρώτου αγώνα με την Αυστρία (1-0) στις 17 Ιουνίου, έχασε την αναμέτρηση με την Ολλανδία (0-0) την Παρασκευή.

Ο Εμπαπέ συμμετείχε το Σάββατο (22.06.2024) σε μια πρώτη συνάντηση μετά τον τραυματισμό του εναντίον μιας ομάδας νέων από το Πάντερμπορν, μια πόλη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία όπου προπονούνται οι “μπλε”. Στη συνέχεια συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις της Κυριακής και της Δευτέρας.

Έτσι, ο Ντιντιέ Ντεσάν τον συμπεριέλαβε στις αρχικές του επιλογές για το ματς με την Πολωνία. Απ’ την άλλη, ο Μιχάλ Πρόμπιερζ ξεκινάει για πρώτη φορά εντεκαδάτο στο Euro 2024 τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αφήνοντας στον πάγκο τον Νταμιάν Σιμάνσκι της ΑΕΚ.

Η Γαλλία καταλαμβάνει τη 2η θέση του 4ου ομίλου πριν τον αγώνα της με την Πολωνία, η οποία είναι ήδη αποκλεισμένη. Θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη θέση για να αποφύγει ομάδες όπως η Γερμανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Ουπαμεκανό, Κουντέ, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό, Τσουαμενί, Εμπαπέ, Μπαρκολά, Ντεμπελέ.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μιχάλ Πρόμπιερζ): Σκορούπσκι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Μόντερ, Σ.Σιμάνσκι, Ζαλέβσκι, Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις