Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Κιτρινόμαυρο” βάφτηκε το ντέρμπι! ΑΕΚ για… Champions League

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superleague, χάρη σε γκολ του Βάργκας στο πρώτο ημίχρονο. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος, αποβλήθηκε ο Μπερμπάτοφ.

Το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την 43η εντός έδρας νίκης της επί του ΠΑΟΚ, ενώ παρέμεινει αήττητη μέσα στο 2016. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, όντας άτυχος στο φινάλε της αναμέτρησης, όπου έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει με την ισοπαλία από το ΟΑΚΑ.

Δείτε την “καυτή” ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ΑΕΚ:

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, δημιουργώντας την πρώτη της τελική προσπάθεια μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Βάργκας έκανε ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο σουτ του Βάργκας με μία τεράστια ευκαιρία. Ο Άρθο γύρισε λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω, ο Ροντρίγκες καταλαβαίνει το λάθος του, βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ανέστη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον σταμάτησε.

Η ΑΕΚ είχε την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο, βγαίνοντας μπροστά μόνο με αντεπιθέσεις. Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 33′. Έπειτα από φάουλ του Μάνταλου και σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Βάργκας άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Βελλίδη με κοντινό πλασέ.

Μετά το γκολ της Ένωσης, ο ΠΑΟΚ πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ρόλοι άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, με την ΑΕΚ να περιμένει πίσω τους Θεσσαλονικείς και να βγαίνει μπροστά με αντεπιθέσεις. Ο δικέφαλος του Βορρά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, παρά την είσοδο του Μπερμπάτοφ στον αγώνα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 63′, ο Μπαρμπόσα έβγαλε σέντρα στον αμαρκάριστο Γιόχανσον, ο οποίος βρισκόταν φάτσα με την εστία του Βελλίδη, αλλά ο Σουηδός έπιασε “αέρα”, ενώ στο 76′ ο Αραβίδης έβγαλε μπαλιά “ξυράφι” στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Μάνταλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 83′, ο αψυχολόγητος Μπερμπάτοφ έριξε.. αγκωνιά στον Σιμόες και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας αδικαιολόγητα τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες. Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, απέδωσαν… καλύτερα με παίκτη λιγότερο, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Κίτσιου, ενώ ο Αραβίδης έβγαλε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Ρικάρντο Κόστα, σώζοντας την ΑΕΚ από την ισοφάριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος, Γιόχανσον, Βάργκας (61’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (90’+1’ Σοϊλέδης), Αραβίδης (90’+2’ Μπουονανότε)

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77’ Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46’ Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μακ, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (70’ Ζάιρο)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε