Site icon NewsIT

Κόκκινη, δάκρυα και ήττα! Η Ξάνθη χάλασε το…πάρτι του Παναθηναϊκού

06.02.2016 | 21:25
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι εξαιρετικοί Ακρίτες εκμεταλεύτηκαν άριστα την αριθμητική τους υπεροχή από την αποβολή του Ζέκα και έφυγαν με το “διπλό” από την έδρα του Παναθηναϊκού (0-1). Η... γιορτινή ατμόσφαιρα, λόγω της παρουσίασης των μετεγγραφικών αποκτημάτων της ομάδας, “μεταμορφώθηκε” στα δάκρυα του Πορτογάλου μέσου -κατά την αποχώρηση του- και σε ήττα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Σπουδαία νίκη με 1-0 πέτυχε η SKODA Ξάνθη επί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου, σε αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 67΄ ο Σολτάνι, ενώ οι “πράσινοι” έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 51΄, λόγω αποβολής του Ζέκα.

Πέρα από το παιχνίδι, ενδιαφέρον είχαν και τα λεπτά πριν την έναρξη του, εκεί όπου παρουσιάστηκαν τα νέα μεττεγγραφικά αποκτήματα των “πρασίνων”, με την Λεωφόρο να σηκώνεται… όρθια, στο άκουσμα του ονόματος του Σεμπάστιαν Λέτο.

Η Ξάνθη θέλησε να χαλάσει το γιορτινό κλίμα των “πρασίνων”, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να μην τους αφήσει να πιάσουν καλό ρυθμό. Το “τριφύλλι” φάνηκε να μην “πατά” καλά, δεν είχε καλή ανάπτυξη (ούτε το “τρικ” του Κλωναρίδη ως σέντερ φορ απέδωσε), δεν μπόρεσε να πρεσάρει στο κέντρο, ενώ ο Στιλ είδε τους αντίπαλους του να βρίσκουν χώρους για σουτ.

Παρόλο που οι παίκτες του Στραματσόνι έδειξαν να ανεβάζουν κάπως την απόδοση τους, οι Ακρίτες δεν οπισθοχώρησαν και μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 29′, με τον Στιλ να “σώζει’ την ομάδα του σε τετ-α-τετ με τον Λουσέρο. Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 33′ με τον θετικότατο -στο ντεμπούτο του- Βιγιαφάνες να στέλνει την μπάλα άουτ με προβολή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… ανατροπή αριθμητικών δεδομένων για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζέκα χτύπησε αντιαθλητικά τον Σολτάνι και είδε απολύτως δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα από τον Μάνταλο, αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες από το 51′ (πήγε δακρυσμένος στον πάγκο).

Το παιχνίδι απέκτησε μια.. άγρια ομορφιά, με την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο και τον Παναθηναϊκό να δίνει μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα του (είχαμε και αρκετά νεύρα). Τα τάκλιν του Μολέδο ήταν… σωτήρια, ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ (63′) το σουτ του Ορφανίδη, αλλά τελικά το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 67′ από τον Σολτάνι.

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι “πράσινοι” ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν για την ισοφάριση. Οι παίκτες του Λουτσέσκου όμως αμύνθηκαν σωστά, ο Ζαρόπουλος είχε κάποιες καλές σημαντικές επεμβάσεις και οι Ακρίτες -με.. καθαρό μυαλό- διαχειρίστηκαν σωστά τα υπόλοιπα λεπτά, φεύγοντας με το “διπλό” από τη Λεωφόρο. Μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σκούρτη στο 85′ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

Άξιο αναφοράς, πως είχαμε μίνι ένταση στο φινάλε με τον Ταυλαρίδη και τον Στραματσόνι να εκφράζουν σε έντονο ύφος τα παράπονά τους από τον Σταύρο Μάνταλο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Μολέντο, Ταυλαρίδης, Λαγός (76′ Λουντ), Ζέκα, Καλτσάς (54′ Εσιέν), Πέτριτς, Βιγιαφάνιες (64′ Πράνιτς), Κλωναρίδης.

SKODA Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Φλίσκας (70′ Παπαστεριανός), Νιέτο (16′ Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Ντιμιτρόβ (87′ Σκουρτάι), Σολτάνι.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version