Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κόκκινο το Κύπελλο! Πρώτη κατάκτηση ο Ολυμπιακός, “πήρε” τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ facebook.com/HellenicBasketBallFederation
ΦΩΤΟ facebook.com/HellenicBasketBallFederation

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας του στο γυναικείο μπάσκετ! Οι “ερυθρόλευκες” βρήκαν απέναντι τους έναν εκπληκτικό Παναθηναϊκό αλλά κατάφεραν να… πανηγυρίσουν, επικρατώντας των “πρασίνων” με 63-60.

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του πανηγύρισε το νεοσύστατο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι “ερυθρόλευκες” επικράτησαν 63-60 του Παναθηναϊκού, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό στο φάιναλ-φορ της Λευκάδας, διατήρησαν το φετινό τους αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις και έγιναν η 11η διαφορετική ομάδα που κατακτά το τρόπαιο, στα 21 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Οι “πράσινες” ήταν καλύτερες στα δυο πρώτα δεκάλεπτα, αλλά την επανάληψη όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 10-1 (!) και πήρε κεφάλι στο σκορ, μετατρέποντας το ματς σε ντέρμπι.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, όμως η στιγμή που άλλαξε τα δεδομένα ήταν με την αποβολή της Ντέλβα με πέντε φάουλ στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ήταν δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να αντέξει χωρίς την καλύτερη παίκτριά του στο ματς και μοιραία ήρθε η ήττα.

Κορυφαία για τις νικήτριες η Λικέντρα Τζόνσον-αναδείχθηκε MVP ανήμερα των γενεθλίων της- με 15π. και 12 ριμπάουντ, ενώ παίκτριες-κλειδιά ήταν οι Χαλιβέρα και Σταμάτη.

Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα της Κυριακής έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων στη Λευκάδα.

Τα δεκάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό): 20-15, 33-25, 43-48, 60-63 

Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 6, Αλμπάνεζ 4, Αυτζή, Καλημέρη, Παντέλη 2, Σλούκα, Δίελα 3, Λύμουρα 11, Πατεράκη, Ντέλβα 16, Κυριακοπούλου 18 (4).

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 13 (3), Μπόνη 5, Χατζηνικολάου 6, Μπαλτά, Χαλιβέρα 10 (2), Τζόνσον 15, Κοσμά 3 (1), Παπαμιχαήλ 2, Κριστόφερσον 9 (1).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε