Τρίτη, 10 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Φίλης: Μαζί, για να πετύχουμε όσα ο ελληνικός στίβος αξίζει και δικαιούται

Κωνσταντίνος Φίλης: Μαζί, για να πετύχουμε όσα ο ελληνικός στίβος αξίζει και δικαιούται

Προσωπικό Μήνυμα του Κωνσταντίνου Φίλη, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Υποψηφίου για την Προεδρία του ΣΕΓΑΣ.

Σε λίγες εβδομάδες, τα σωματεία θα αποφασίσουν την πορεία του ΣΕΓΑΣ και του ελληνικού στίβου, στα χρόνια που έρχονται.

Στην Ενωτική Κίνηση Στίβου, πιστεύουμε στη συλλογική προσπάθεια. Στην ανανέωση. Στην αξιοκρατία. Στη διαφάνεια. Στη λογοδοσία.

Ζητούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας, για να επανέλθει ο ΣΕΓΑΣ στη θεσμική λειτουργία του. Για να κάνουμε τις τομές και τις ανατροπές που απαιτούνται κόντρα σε κατεστημένες λογικές και παρωχημένες αντιλήψεις.

Για να αποκατασταθούν τα Σωματεία και οι ΕΑΣ, στον ρόλο που τους αρμόζει, για να έχουν λόγο και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση τους, με ανακατανομή των πόρων που ήδη υπάρχουν, με εξοικονόμηση και οπωσδήποτε με την προσθήκη νέων ίδιων εσόδων.

Για να έχουν αθλήτριες, αθλητές, προπονήτριες και προπονητές, ΟΛΟΙ και όχι κάποιοι, άμεση πρόσβαση στη διοίκηση, να ακούγονται και να στηρίζονται ουσιαστικά, με δικαιοσύνη, συνέχεια και συνέπεια.

Για να εξασφαλίσει ο ΣΕΓΑΣ τις απαραίτητες υποδομές και να έχει πρωτεύοντα ρόλο στη χρήση των νέων εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Για να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία, την αυτοδιοίκηση και τους ιδιώτες τα αυτονόητα που έχουμε στερηθεί παρότι τα δικαιούμαστε.

Για να αναβαθμίσουμε την παρουσία μας σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο και να αναλάβουμε τη διεξαγωγή σημαντικών αγώνων.

Για να φέρουμε πολύ περισσότερα παιδιά στα στάδια και να τα κρατήσουμε σε αυτά.

Στην αντίληψη μου δεν υπάρχουν ημέτεροι, ούτε αρεστοί, ούτε δεδομένοι, ούτε υποταγμένοι. Παρά μόνο συνοδοιπόροι.

Καλώ λοιπόν όλες και όλους που αγαπούν το στίβο, να μελετήσουν και να επεξεργαστούν τις δεσμεύσεις μας. Να μπει έτσι ένα πλαίσιο συζήτησης και γόνιμου διαλόγου για την επόμενη μέρα. Αντί των άγονων αντιπαραθέσεων με αποκλειστικό στόχο τις καρέκλες εξουσίας. Γιατί αυτές είναι προσωρινές, οι ιδέες όμως που θα αλλάξουν τον στίβο είναι που μένουν.

Να προχωρήσουμε μαζί, ξεπερνώντας διχασμούς και διαιρέσεις του παρελθόντος, με τη μέγιστη δυνατή ενότητα.

Να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας, για να πετύχουμε όσα ο Ελληνικός στίβος αξίζει και δικαιούται.

Να πάμε όλοι μαζί μπροστά και ψηλά!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις