Site icon NewsIT

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στη Βόλφσμπουργκ και την Bundesliga

20.08.2024 | 15:47
Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στη Βόλφσμπουργκ και την Bundesliga

CHAMPIONS LEAGUE 2024-2025 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ

ΠΑΟΚ και Βόλφσμπουργκ ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για τη μετεγγραφή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στην ομάδα της Bundesliga.

Μια μετεγγραφή που θα λάβει σάρκα και οστά στο τέλος του Αυγούστου και μετά τις διπλές αναμετρήσεις των «ασπρόμαυρων» με τη Σάμροκ Ρόβερς για τα Play Off του Europa League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από το Kicker, η μετακίνηση του Κουλιεράκη στην Βόλφσμπουργκ θα συνιστά την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με τους “λύκους” να δίνουν σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ (11,75 για την ακρίβεια) συν άλλα τρία με μορφή μπόνους, ενώ οι “ασπρόμαυροι” θα διατηρήσουν και ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 20%.

Γεννημένος το 2003, ο Κουλιεράκης φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ, μπήκε στις ακαδημίες της ομάδας και είδε το όνομά του να ξεχωρίζει πολύ γρήγορα, έχοντας -μεταξύ άλλων0 στο πλάι του τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Και όλα αυτά, ενώ η μητέρα του προτιμούσε να δει τον πιτσιρικά από τα Χανιά στα κορτ του τένις ή να βουτάει σε πισίνες.

Αρχικά έπαιξε ως αμυντικό χαφ που μπορούσε να δημιουργήσει παιχνίδι (σ.σ. ποιοτικό εξάρι, όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος) αλλά στη συνέχεια γύρισε στην άμυνα, ξεχώρισε με την “ενέργεια” που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο και τη δυναμικότητά του και κέρδισε μια θέση στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου και εσχάτως, το “εισιτήριο” για τη Bundesliga.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κουλιεράκης έχει ήδη διεθνή εμπειρία. Ο ύψους 1,88μ. αμυντικός έχει αγωνιστεί ήδη έξι φορές με την εθνική ομάδα της Ελλάδας. Έχει, επίσης, αποκτήσει εμπειρίες αγωνιζόμενος σε επίπεδο συλλόγων στο Conference League αλλά και στα προκριματικά του Champions League, όπου αποδείχθηκε ιδιαίτερα ‘’επικίνδυνος’’ μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Ο αμυντικός έχει σημειώσει έξι (6) γκολ σε 13 διεθνείς εμφανίσεις. Συνολικά, ο Κουλιεράκης έχει πετύχει εννέα (9) γκολ σε 72 επίσημα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version