Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο τρίτης μετεγγραφικής περιόδου

Κορονοϊός: Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο τρίτης μετεγγραφικής περιόδου
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο κορονοϊός αλλάζει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο και μία νέα σκέψη που γίνεται από την πλευρά της FIFA, είναι αυτή της ύπαρξης και μίας τρίτης μετεγγραφικής περιόδου.

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει και τα πρωταθλήματα να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί λόγω της αναβολής που έφερε ο κορονοϊός, η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει μία μετεγγραφική περίοδο σε αυτές του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου, ώστε να διευκολύνει τις ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής κανονισμών ποδοσφαίρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζέιμς Κίτσινγκ, τόνισε τα εξής: “Αυτό που θα μπορούσαμε να δούμε εξαιτίας αυτής της κρίσης, είναι ένα νέο παράθυρο μεταγραφικής περιόδου. Μια τρίτη μεταγραφική περίοδος”. Ως γνωστόν, κατά της διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, υπάρχει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού (12 εβδομάδες) και αυτή του χειμώνα (4 εβδομάδες).

Από τη στιγμή που η σεζόν κυλά προς τα πίσω λόγω κορονοϊού, η FIFA επιδιώκει να βρει λύσεις. “Μπορούμε να χειριστούμε έτσι την κατάσταση, ώστε η ετήσια μεταγραφική περίοδος να μην ξεπεράσει τις 16 εβδομάδες συνολικά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις