Site icon NewsIT

Κορονοϊός: Υγειονομική “βόμβα” το Αταλάντα – Βαλένθια! Νόσησε ένας στους πέντε οπαδούς

09.11.2020 | 16:15
οπαδοί Αταλάντα

Μια ακόμα έρευνα που δείχνει ότι το Αταλάντα – Βαλένθια (από το Champions League της περασμένης περιόδου) αποτέλεσε… υγειονομική «βόμβα» και βοήθησε στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Η εταιρεία έρευνας, ανάλυσης δεδομένων και επικοινωνίας, INTWIG, πραγματοποίησε μελέτη για να εξηγήσει τα δεδομένα σχετικά με την υπερβολική θνησιμότητα από κορονοϊό.

Αναλύοντας την θνησιμότητα κάθε δήμου, προέκυψε ότι οι θάνατοι που οφείλονται στον κορονοϊό στην επαρχία του Μπέργκαμο ήταν στην πραγματικότητα πάνω από 6.000, διπλάσιοι από αυτούς που δηλώθηκαν επίσημα (3.100).

Όπως διαπιστώθηκε, περίπου το 36% των κατοίκων της επαρχίας είχαν προσβληθεί από τον ιό, δεδομένα που επιβεβαιώνονται και από έρευνα του Institute Mauro Negri του Μπέργκαμο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό EBioMedicine.

Μάλιστα, τονίζεται ότι βασικό ρόλο στη μετάδοση του κορονοϊού έπαιξε ο αγώνας της Αταλάντα με τη Βαλένθια για το περσινό Champions League. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.402 αποό το Μπέργκαμο,  που παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση που έγινε στο Μιλάνο, στις 19 Φεβρουαρίου 2020.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πάνω από το 1/5 των οπαδών που ερωτήθηκαν (ίσοι με 7.800-8.200 άτομα που παρευρέθηκαν στο γήπεδο) δήλωσαν ότι είχαν συμπτώματα τις δύο εβδομάδες μετά το παιχνίδι.

Να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι από τους οπαδούς μετακινήθηκαν οργανωμένα με λεωφορεία (19%) ή με αυτοκίνητο με φίλους (67%) και στη συνέχεια με το μετρό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version