Site icon NewsIT

Κώστας Φορτούνης: Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού

31.05.2024 | 16:49
Κώστας Φορτούνης: Ο Μεντιλίμπαρ άλλαξε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, για την ιστορική επιτυχία των Πειραιωτών, με την κατάκτηση του Conference League μέσα στην OPAP Arena και “αποθέωσε” τον προπονητή της ομάδας, Χοσέλ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πριν από λίγα 24ωρα το Conference League γράφοντας… ποδοσφαιρική ιστορία, στον τελικό της OPAP Arena κόντρα στην Φιορεντίνα. Ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Φορτούνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega και μίλησε για την ιστορική επιτυχία των “ερυθρόλευκων”, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον προπονητή του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Το περίμενε όλος ο κόσμος. Είναι τεράστια χαρά και για την Ελλάδα” ανέφερε αρχικά ο Κώστας Φορτούνης. “Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Πρέπει να περάσουν λίγες ημέρες για να το καταλάβω. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι πανηγυρίζαμε με τον κόσμο. Οι ημέρες ήταν πολύ φορτισμένες. Καταφέραμε να πάρουμε αυτό το ιστορικό Κύπελλο” τόνισε.

“Όταν μπήκαμε στο λεωφορείο, η εικόνα με τον κόσμο ήταν αυτή που μου έχει μείνει χαραγμένη” δήλωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, για να μιλήσει στη συνέχεια για το ματς κόντρα στη Φιορεντίνα:

“Ήταν ένας τελικός. Σαν ομάδα δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Παίξαμε έναν τελικό σαν να μην είχαμε καθόλου άγχος. Θέλαμε να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο. ‘Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Είχαμε “διαβάσει τον αντίπαλο”. Μείναμε συγκεντρωμένοι στις οδηγίες του προπονητή. Φάνηκε πως ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι και στο τέλος τα καταφέραμε”.

Σχολιάζοντας το εάν πίστεψε στο τέλος πως ο τελικός θα κρινόταν στη “ρουλέτα” των πέναλτι: “Στο τέλος είχα προετοιμαστεί πως θα πάμε στα πέναλτι, αλλά βρέθηκε ο Ελ Κααμπί και μας έστειλε στα ουράνια. Τρία λεπτά που ελέγχθηκε το γκολ από το VAR φάνηκαν σαν ώρα. Εγώ είχε βγει αλλαγή και είδα το γκολ (σ.σ. από τον πάγκο) πως ήταν καθαρό και τους καθησύχασα όλους”.

Για την αλλαγή που έφερε στον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Κώστας Φορτούνης ανέφερε: “ Πίστεψε σε εμάς. Είναι ένας καλός άνθρωποςΉμασταν μια ομάδα με καλούς παίκτες αλλά δεν είχαμε τη χημεία και την ανάλογη προσήλωση. Ήρθε, άλλαξε πολλά. Πολύ καλές προπονήσεις. Μας έδωσε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να φτάσουμε ψηλά, στον στόχο που ήταν το Conference”.

Για το χαρακτηρισμό “καλός άνθρωπος” που είπε, τόνισε μεταξύ άλλων: “Ακόμα και στις άσχημες στιγμές που είχαμε ήταν δίπλα. Δεν μας μιλούσε ποτέ άσχημα, παρά μόνο για το καλό της ομάδας. Ο κόουτς άλλαξε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού. Είναι ένας τεράστιος προπονητής και τον ευχαριστούμε γι αυτό.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version